Grad NOVSKA Službene stranice

Proračun Grada Novske za 2018. godinu iznosi 65.785.685 kuna – 25 milijuna za kapitalne investicije

Na prošlotjednoj 6. sjednici Gradskog vijeće Grada Novske, većinom glasova vijećnika usvojen je Proračun Grada Novske za 2018. godinu. Iznosit će 65.785.685 kuna, a istaknuto je da će se značajan dio sredstava, oko 25 milijuna kuna, izdvojiti za kapitalne investicije.

Kako je kazala Marica Vitković, pročelnica za financije Grada Novske, zbog novog načina financiranja jedinica lokalne samouprave, značajno se promijenila struktura Proračuna.

Govoreći o Proračunu za 2018. godinu, gradonačelnik Marin Piletić, naglašava kako je proračun planiran na realan način.  - Pojačali smo tempo ove gradske uprave i cijeli niz projekata koji godinama čekaju na realizaciju, sastavni su dio ovog Proračuna, - rekao je gradonačelnik.

Na vrhu ulaganja je izgradnja novog Dječjeg vrtića, za što je isplanirano 4,1 milijuna kuna, nerazvrstana cesta u Staroj Subockoj nosi 5 milijuna, a od većih stavki je ulaganje u Poduzetničku zonu „Novska“, gdje, kako kaže gradonačelnik, godinama nema znatnijeg ulaganja. Investicija se odnosi na gradnju industrijskog kolosijeka, ulaganje je 6 milijuna kuna. U zoni je planirana i gradnja Upravne zgrade „Vodovoda“.

Proračunska sredstva predviđena su i za cestu kroz Bročice s biciklističkim stazama, koja će se graditi uz sufinanciranje Županijske uprave za ceste, ali i izgradnju spoja ceste D47 i tvrtke „Pelet“ u Bročicama. Pored toga je i niz drugih projekata, a kao novinu gradonačelnik navodi Program sufinanciranja „poduzetnika početnika“ s 800 tisuća kuna.