Grad NOVSKA Službene stranice

Prošle godine više od 4,6 milijuna kuna ulaganja u infrastrukturu u Novoj Subockoj

Tijekom 2018. godine ulaganja u naselje Novu Subocku, iznosilo je više od 4,6 milijuna kuna, u vodovod, kanalizacijsku odvodnju,  kroz potporu građanima, učenicima, studentima, za rođene bebe dano je 175 tisuća kuna, a raznim radovima Novokoma, održavanjem nerazvrstanih cesta, groblja i ostalim poslovima izdvojeno je 152 tisuće kuna.

U tom periodu zaposleno je četiri osobe u Novoj Subockoj.

 Rečeno je to na sastanku gradonačelnika Marina Piletića , zamjenika Marije Kušmiš, Sinše Kesića, zamjenika gradonačelnika i suradnika s predstavnicima mještana i članovima Mjesnog odbora Nove Subocke.

Tijekom sastanak prezentirana su sva ulaganja u prošloj godinu u naselju Nova Subocka, ali i poslovi u 2019. godini, rekonstrukcija ulice Torine, uređenje autobusnog stajališta, te završetak preostalog dijela kanalizacijske mreže u što se ulaže 1,7 milijuna kuna.

Na Hrvatskom domu u Novoj Subockoj, završeno je vanjsko uređenje, energetska obnova i izmjena stolarije, grijanja, selo je dobilo lijepo uređenu zgradu u kojoj se odvija sav društven život. Cijena radova je oko 1.2 milijuna kuna, projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih fondova. S rokom provedbe do srpnja 2020. godine, kada se kako je najavljeno na sastanku , očekuje i završetak unutarnjeg uređenja.