Grad NOVSKA Službene stranice

Pruži ruku za Mali rehabilitacijski centar – za ljepši boravak djece

Završen je projekt energetske obnove Osnovne škole Novska. Projekt su realizirali Sisačko-moslavačka županija, Razvojna agencija SiMoRa i Osnovna škola Novska uz financijsku pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Školu je obišao Ivo Žinić, župan u pratnji zamjenika Romana Rosavca i Antonije Mirosavljević, ravnateljice OŠ Novska.

Župan kaže kako je županija prošle godine pokrenula niz projekata na uređenjima škola, rekavši kako je u projekt uređenja i energetske obnove OŠ Novska uloženo oko 7 milijuna kuna, a ravnateljica Mirosavljević, kako se time postiže značajna ušteda energenata.

Donatorska akcija za opremanje Malog rehabilitacijskog centra

Nakon obilaska škole u okviru Dana otvorenih vrata Malog rehabilitacijskog centra Osnovne škole Novska,  koji se obilježava svake godine 2. travnja, obilježen je i  početak  donatorske akcija „Pruži mi ruku“ za opremanje Rehabilitacijskog centra.

Prvi odjel Rehabilitacijskog centar otvoren je prije šest godina u Područnoj školi Brestača, odjel učenika prema posebnom programu, zatim prelazi u Dom hrvatskih branitelja, a od 2015. godine uz potporu Sisačko moslavačke županije uređuje se sadašnji prostor. S vremenom se sve više uređuje, pohađa ga 17 polaznika u četiri grupe s kojima radi 4 učitelja i 7 pomoćnika u nastavi.

Humanitarnom akcijom  „Pruži mi ruku“ organizirana je u cilju prikupljanja donacija kako bi se i nadalje uredio Mali rehabilitacijski centar, a prema riječima Marina Piletića, gradonačelnika, „želimo osvijestiti sugrađane da problem djece s poteškoćama u razvoju možemo kvalitetno riješiti tako da im osiguramo smještaj s najsuvremenijom didaktičkom opremom i da ovdje, u svome gradu, mogu i nakon završetka 18 godina imati adekvatnu rehabilitacijsku pomoć.“

Župan Žinić nakon obilaska Malog rehabilitacijskog centra najavio je „izgradnju i opremanje novog centra za rehabilitaciju za liječenje djece u Topuskom“.

TON: Ivo Žinić

Simboličnim puštanjem plavih balona u zrak započela je akcija koja će korisnicima Malog rehabilitacijskog centra omogućiti ljepši boravaka i lakše uključivanje u aktivnosti svakodnevnog života.