Grad NOVSKA Službene stranice

Radio postaja Novska proslavila 24. rođendan

Radio postaja Novska proslavila 24. rođendan

Radio postaja Novska obilježila je u petak, 31. srpnja svoj 24. rođendan na prigodnoj svečanosti na Novljanskom jezeru. Tijekom cjelodnevnog radijskog programa dijelile su se nagrade što su omogućili brojni sponzori radija.  

Prigodnom svečanošću obilježena je 24. godišnjica rada i neprekidnog emitiranja na frekvenciji 88,3 MHz-a. Bila je to prigoda da se radijska ekipa prisjeti početaka osnivanja radija u srpnju 1991. godine. Tada se s puno entuzijazma krenulo u pokretanje radio postaje koja je bila u sastavu ondašnjeg Narodnog sveučilišta Novska na čijem je čelu bio Zdravko Sever. U početku je radio postaja djelovala pod nazivom Hrvatski radio-studio Novska, a kasnije je imenovan u Radio postaju Novska.

U sastavu Narodnog sveučilišta Novska , radio postaja je djelovala sve do 1996. godine kada se izdvaja i počinje djelovati samostalno kao Trgovačko društvo.

U protekle 24 godine kroz radio postaju je prošlo mnogo djelatnika i suradnika koji su ostavili svoj trag kroz razne priloge i emisije, a zasigurno najveću ulogu radio je imao u vrijeme domovinskog rata. U to vrijeme radio je izvještavao javnost o zbivanjima na bojišnici, obavještavao građane o zračnim i općim opasnostima koje su u to vrijeme prijetile, pružao moralnu podršku hrvatskim braniteljima na prvim crtama bojišnice. Značajnu ulogu u informiranju javnosti imao je i kroz emisije za prognanike koji su u vrijeme ratne okupacije naselja na širem novljanskom i jasenovačkom području privremeni dom našli u Novskoj.  Upravo se tih dana prisjetio i gradonačelnik Vlado Klasan koji je čestitajući djelatnicima značajnu obljetnicu podsjetio na važnost ovog  lokalnog medija od njegovih početaka do danas.

Danas je to radio koji ima pet stalno zaposlenih djelatnika i nekoliko vanjskih suradnika, a nalazi se u zgradi Doma hrvatskih branitelja, kao suvremeno opremljena radijska kuća komercijalne prirode i koncesijskog područja koji obuhvaća šire područje Grada Novske i emitira program raznolikog sadržaja.

Uz najavu svih važnih događaja na lokalnoj i županijskoj razini, Radio postaja Novska kroz svoje dnevne, tjedne i mjesečne emisije, odnosno rubrike, pokriva, prati, te problematizira i druge aktualnosti iz javnog, političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života na širem novljanskom području- rekla je direktorica Irena Gabor.

Kao zahvalu na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji poslovnim partnerima,  predstavnicima javnog, gospodarskog  i političkog života grada Novske, kolegama iz susjednih radio postaja „Bljesak“ iz Okučana i „Radio Moslavine“ iz Kutine, te dugogodišnjim suradnicima, kao i malim radijskim novinarima Radio je organizirao prigodni domjenak i druženje na Novljanskom jezeru.