Grad NOVSKA Službene stranice

Radni posjet Marijane Petir, zastupnice u EU parlamentu – „Novska je idealno mjesto gdje možemo pozvati poduzetnike“

Zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir boravila je u radnom posjetu Novskoj. U pratnji gradonačelnika Marina Piletića i njegovih suradnika obišla je Poduzetničku zonu Novska gdje se upoznala se s dinamikom radova na Upravnoj zgradi novljanske tvrtke "Vodovod“.

Radi se o prvoj  poslovnoj  investiciji u zoni, a o dinamici radova upoznao ih je  Mario Filipović, direktor Vodovoda, naglasivši, kako je u ovoj fazi poslova dinamika napredovanja brža od terminskog plana, pa bi do kraja listopada planirani radovi mogli biti i dovršeni. Radove kao što je poznato izvodi novljanska građevinska tvrtka „Venka gradnja“.

Marijana Petir je  čestitala gradonačelniku i njegovom stručnom timu na uspješnoj provedbi projekata pomoću kojih je Proračun grada gotovo udvostručen i danas iznosi oko 80 milijuna kuna.

Osvrnuvši se na projekte  koje je pokrenuo Grad Novska, Petir je kazala, „ riječ je o projektima koji pokrivaju različita područja i segmente života, od socijalnog, komunalne, društvene infrastrukture do poduzetništva. Mislim da je ova Poduzetnička zona i Novska idealno mjesto gdje možemo pozvati poduzetnike iz Zagreba, ostalih dijelova Hrvatske i naravno iz Europe, da dođu ovdje“, rekla je Petir.   

Tijekom posjeta Novskoj, Marijana Peti, zastupnica, obišla je i radove na zgradi budućeg Poduzetničkog inkubatora „PISMO“ Sisačko-moslavačke županije, naglasivši kako Europska unija prepoznaje  inovativne i kreativne ideje. Radove izvode novljanske građevinske tvrtke, PE-GRA i Big Boys gradnja.

- Svaki tehničar za razvoj video igara moći će dobiti bespovratnih 65 tisuća kuna. U rujnu u Novskoj kreće edukacija za prvih 50 polaznika, čiju prekvalifikaciju financira Ministarstvo rada i Hrvatski zavod za zapošljavanje,- napomeno je Piletić.  

Zastupnica Petir posjetila je i novljansku Gradsku tržnicu , te tamo razgovarala s  poljoprivrednim proizvođačima, kao i crkvu sv. Luke Evanđeliste gdje traju radovi o kojima je upoznao Krunoslav Juraković, kapelan.