Grad NOVSKA Službene stranice

Radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima – zajednički za kvalitetniji život u županiji

U  Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Sisačko-moslavačke županije, održao je župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici.

Teme sastanka bile su unaprjeđenje projekta „Kupujmo lokalno“, te obveze Županije, gradova i općina sukladno Zakonu o zaštiti kućanstava od zaraznih bolesti, kao i o projektima sufinanciranim iz   EU fondova.


O programu „Pun ceker – kupujmo lokalno“, “  projektu županijske Razvojne agencije Si-Mo-Ra, trgovina malih trgovina s robama poljoprivrednih proizvođača s područja SMŽ, rečeno je kako je ovaj projekt dobitnik više nagrada za promicanje poduzetništva. Župan Žinić, napomenuo je širenje projekta, kroz koji će se „uključiti gradove i općine koji nisu sastavnica Zajednice poljoprivrednih proizvođača Sisačko-moslavačke županije“.

Razgovaralo se i o novom programu održavanja i modernizaciji županijskih cesta, po modelu sufinanciranja 50 : 50, koji je  u proteklih nekoliko godina uspješno obnovljen veliki broj županijskih cesta. Župa je istaknuo i Poduzetnički inkubator PISMO koji se nalazi u Novskoj, gdje se pripremaju poslovni prostori za razvoj industrije video igara.

 

- Želim još jedanput istaknuti naš veliki projekt, da Sisačko-moslavačka županija postane središte gaming industrije. Taj se projekt dobro razvija i već u petak imamo jedan veliki događaj u Novskoj. Na GLOBAL GAME JAM natjecanju u Novskoj,  koje se istovremeno odvija u čitavom svijetu, - rekao je župan Žinić.

Istaknuta je i energetske obnovu škola, kako je rečeno, prošle godine uloženo je više od 35 milijuna kuna, a obnovljeno je sedam škola, između njih i Osnovna škola Novska.

Na radnom sastanku nazočili su i Mario Čelan, direktor  Si-Mo-Re, Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske te Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac.