Grad NOVSKA Službene stranice

Rajić - uređenje Društvenog doma sa sportskom dvoranom i Trga hrvatskih branitelja

U naselju Rajić, započinje uređenje Društvenog doma sa sportskom dvoranom, predviđena ulaganja iznose oko 6,6 milijuna kuna, a uskoro kreće i uređenje središnjeg Trga hrvatskih branitelja, istaknuto je u Rajiću, na sastanku gradonačelnika Marina Piletića i suradnika s predstavnicima mještana i članovima Mjesnog odbora Rajić.

 

Prezentira su i  Izvješća o realiziranim projektima i aktivnostima na području  naselja Rajić u 2018. godini.  Kako je rečeno ulaganja u protekloj godini iznosila su 1,4 milijuna kuna, za potporu građanima i radu udruga, izdvojeno je 412 tisuća kuna. Poduzetim aktivnostima zaposleno je 7 osoba s područja Rajića.

 

Potpora je bila za 19 učeničkih  i 6 studentskih stipendija, 6 dodataka na mirovinu, a pet je obitelji primilo sredstva za novorođene bebe iz programa „Kolica za novljanskog klinca.

U naselju Rajić prošle godine završeni su radovi na uređenju svlačionica za NK „Sokol“, Osnovna škola je dobila sjenicu u parku, nabavljena je dodatna oprema za DVD Rajić i kip sv. Florijana, uređivani su poljski putovi, groblja, održavale  javne površine i rasvjeta. I s drugim aktivnostima nazočne na sastanku upoznali su Tomislav Bogojević, direktor Novokoma i Mišo Tušek, pročelnik  Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje.

 

Kako bi s aktivnostima koje poduzimaju u pojedinim naseljima, gradonačelnik i njegovi zamjenici, pročelnici i direktori poduzeća, kroz neposredne kontakte upoznavati će mještane  u narednom razdoblju.