Grad NOVSKA Službene stranice

Raste potreba za smještaj djece – završena energetska obnova vrtića „Radost“, gradi se „Stribor“

Završena je energetskom obnovom zgrade Dječjeg vrtića „Radost“ Novska. Zgrada vrtića dobila je novu fasadu kao i vanjsku i unutarnju stolariju, čime se ušteda kreće i više od  70 posto potrošnje energenata.

Uređenje i obnova zgrade s 1.287.400,51 kn sredstava sufinanciralo se iz  Europskog Fonda za regionalni razvoj,  784.900,32 kn iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, a financirano je iz Fonda za  sufinancranje EU projekata  2017.godine, te Grad Novska s 462 tisuće kuna.

 

Energetski obnovljen i uređen Dječji vrtić „Radost“ djeci i zaposlenicima poboljšavaju uvjete boravka i rada, zadovoljavajući potrebe 11 odgojno obrazovnih skupina djece.

Ravnateljica Ljerka Vidaković, ističe sve veću potrebu za smještaj djece u vrtiću na području Grada Novske. Podsjeća  kako su  radi proširenja  kapaciteta,  u Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinca, uređeni  prostori za smještaj dvije odgojne skupine djece.

Suradnjom Grada Novske i Požeške biskupije, prošle godine su pri Pastoralnom centru, uređeni prostori za vrtić koji  pohađa oko pedesetak mališana čija oba roditelja rade.

Ravnateljica Ljerka Vidaković, podsjeća i na gradnju Dječjeg vrtića „Stribor“ na lokaciji gradskog dijela Uklade u Novskoj. Novi vrtić čija je gradnja u tijeku primati će novih pet odgojnih skupna djece.

Sredstva za gradnju su iz više izvora, sufinanciranjem  od  Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu oko 4,7 milijuna kuna.

Izgradnja vrtića doprinos je demografskim mjerama koje podupire Grad Novska, a potreba za smještaj novih skupina djece  pomoć je i njihovim  roditeljima da usklade obiteljski život i poslovne obveze.