Grad NOVSKA Službene stranice

Sastanak gradonačelnika Novske i Križevaca vezano za projekte od zajedničkog interesa

Sastanak gradonačelnika Novske i Križevaca vezano za projekte od zajedničkog interesa

Gradonačelnik Novske, Marin Piletić sa suradnicima, primio je gradonačelnika Grada Križevaca, Maria Rajna sa suradnicima. Dva grada povelju o prijateljstvu i suradnji potpisali su prije tri godine, a na sastanku koji je održan, dvojica gradonačelnika razgovarala su o mogućnostima realizacije projekata korisnim za obje samouprave.

Na sastanu su nazočili i članovi Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju i predsjednikom Odbora za branitelje Ivica Vulić,  predsjednikom Gradskog vijeća Grada Novske.

Naglasak u razgovorima stavljen je na projekt PEC-a, Poljoprivredno-edukativnog centra Novska“, koji je predstavila Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije NORA Novska, a gdje svojim iskustvima može pomoći Grad Križevci, s obzirom na dugogodišnje postojanje gospodarsko poljoprivrednog obrazovnog centra u tom gradu.

Obje strane kazale su kako je susret bio konstruktivan, dogovoreni su daljnji radni sastanci i snažnije povezivanje gradova.

Novsku i Križevce povezala su ratna vremena, kada su tijekom Domovinskog rata, postrojbe iz Križevaca, zajedno s hrvatskim braniteljima iz Novske i drugih sredina sudjelovali u  obrani novljanskog područja.