Grad NOVSKA Službene stranice

"Say hello to the World", pozdrav svijetu iz Dječjeg vrtića „Radost“ Novska od skupine Štrumpfovi

U sklopu međunarodnog  projekta  „Say hello to the World“  u kojem sudjeluje dječji vrtić „Radost“ Novska zemlja partner je Slovenija i vrtić iz Ljubljane.

Projekt predviđa da se kroz 5 prstiju jedne ruke predstave sebe, zatim obitelj,  svoj vrtić, grad i slijedi još država. Kako bi prijatelje iz Slovenije što bolje upoznali sa Gradom Novska obilaze ustanove u gradu i informiraju se kako se u njima radi. Do sada su posjetili Glazbenu školu, a danas subili u Gradskoj upravi gdje su se upoznali sa poslovimakoje obavlja gradonačelnik, obišli malu i veliku salu Gradske vijećnice u kojima se održavaju sjednice i donose odluke, te postavljali pitanja o svemu što bi bilo značajno spomenuti kada se govori o svom gradu kao i o broju stanovnika.

Želja im je u što ljepšem svjetlu sa što više informacija prijateljima iz Slovenije predstaviti naš grad. U narednim danima slijedi posjet Turističkoj zajednici Grada Novske, a slijedeći posjet Gradskoj upravi bit će prilika i za izravno javljane u Sloveniju u Ljubljanski vrtić partner na projektu.