Grad NOVSKA Službene stranice

Sedam novih Ugovora potpore za poduzetnike početnike – u 2019. otvorene 32 tvrtke

Sedam novih Ugovora potpore za poduzetnike početnike – u 2019. otvorene 32 tvrtke

Kroz razne Mjere potpora Grada Novske, tijekom ove godine sredstva je dobilo više poduzeća i obrta, čime se potiče gospodarsko okruženje i otvaraju radna mjesta. Mjerama 2. Podmjeru 2.1., za poduzetnike početnike, otvoreno je 18 novih poduzeća s 21 novim radnim mjestom, ukupno je kroz ove poticaje dodijeljeno 940 tisuća kuna. Za Mjere 2. Podmjeru 2.2. u gaming industriji izdvojeno nešto više od 750 tisuća kuna, otvoreno je 14 novih poduzeća i obrt sa 17 radnih mjesta. Postojećim poduzetnicima Mjerama 1., 3. i 4., dodijeljeno je 167.259,47 kuna, sredstva je dobilo 19 poduzetnika što je doprinijelo otvaranju 9 novih radnih mjesta.

U ponedjeljak, 28. listopada gradonačelnik Marin Piletić potpisao je Ugovore sa 7 poduzetnika početnika, u čijim će se tvrtkama zaposliti 8 djelatnika. Sredstva su dobili MIZ, motorne pile i kosilice j.d.o.o., direktor Milanka Vulić, PALAČINKA BAR TWEETY, ugostiteljski obrt, vlasnik Irena Matijašević, SELFIE, obrt za uljepšavanje, vlasnik Ivana Berić, SOTELA, šumarski obrt, vlasnik Mijo Sotela, NOELL, frizerski obrt, vlasnik Ana Kukla, MATEKALO EVENT, uslužni obrt, vlasnik Mira Matekalo i MT, uslužni obrt, vlasnik Miroslav Tutić.

Kroz Mjeru 3. Podmjeru 2.1. za postojeće poduzetnike, potpisanim Ugovorom sredstva dobivaju, TANAC d.o.o., za istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina, direktor Darko Movrić i KNJIGOVODSTVO LJUBIČIĆ, vlasnik Nada Ljubičić.

"Na vrhu smo liste i rekorderi prema izdvajanju sredstava za poduzetništvo i nove obrte", istaknuo je Marin Piletić, gradonačelnik, dodavši kako ovim Mjerama Grad Novska, HZZ i Razvojna agencija NORA Novska potiču sve koji se žele okušati u poduzetništvu, a stvaranjem dodatnih vrijednosti oni otvaraju nova radna mjesta, što stoji i u pokazateljima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.