Grad NOVSKA Službene stranice

Skupština DVD-a Plesmo – vatrogastvo koje vodi do zajedništva svih mještana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Plesmo je u subotu, 11. velječe u svojim prostorijama održalo redovnu godišnju Skupštinu. Na samom početku su u voditeljstvo Skupštine izabrani Ivo Vlašić, kao predsjedavajući i Branka Matić i Damir Lončarević, kao članovi, te za zapisničara Drago Španičić. Skupštini su prisustvovali gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, predsjednik VZGN Davor Štimac, tajnica VZGN Sanja Bilandžija Ožoga, počasni predsjednik VZGN Martin Marenić, predstavnici DVD-a Sirač, Jasenovac, Tanac, Drenov Bok, Puska, te sva novljanska dobrovoljna vatrogasna društva.

Izvješće o radu Upravnog odbora podnio je tajnik DVD-a Drago Špančić, koji je prisutne  podsjetio na sve što je učinjeno tijekom protekle 4 godine od izbora novog rukovodstva Društva. "U 2013. godini uspješno je obilježena 80. obljetnica Društva, te nam je uručena plaketa Hrvatske vatrogasne zajednice, a zatim smo u 2014. godini imali dvije velike poplave. U suradnji s Gradom Novska i Mjesnim odborom Plesmo, krajem ljeta započeli su radovi dječjeg parka, a sredinom 2015. godine završeni su željno očekivani radovi na izgradnji betonskog nasipa uz Strug, čime je selo zaštićeno od poplave" – stoji u Izvješću Upravnog odbora.

Također je naglašeno kako su članovi DVD-a Plesmo sudjelovali i na vatrogasnim vježbama i izazovima, kao i u obilježavanju sv. Florijana, hodočašću u Mariju Bistricu, te je istaknuto kako su surađivali sa svim vatrogasnim društvima. Izvješće zapovjednika Saše Jugovića pročitao je Ivan Jugović, a u njemu se između ostalog navodi da su u protekloj godini od intervencija imali požar na otvorenom koji je bio brzo lokaliziran. DVD Plesmo se ovim putem zahvalio DVD-u Stara Subocka što su im izašli u susret i omogućili mladeži DVD-a Plesmo da sudjeluju na vatrogasnim vježbama i natjecanju u njihovoj ekipi.

Izabrano je i novo vodstvo DVD-a Plesmo, te je za predsjednika izabran Ivo Vlašić, za zapovjednika Saša Jugović, dok je za tajnika izabran Drago Špančić. Na svečanoj Skupštini dodijeljene su vatrogasne spomenice i priznanja koje su zaslužnima uručili tajnica VZGN Sanja Bilandžija Ožoga i predsjednik VZGN Davor Štimac. Počasni predsjednik VZGN Martin Marenić i predsjednik VZGn Davor Štimac čestitali su članovima DVD-a na radu tijekom protekle godine, te su poželjeli da im se ostvare svi planovi za naredno razdoblje. Okupljenima se obratio i gradonačelnik Vlado Klasan rekavši kako su vatrogasci posebno važni za male sredine jer predstavljaju zajedništvo svih mještana.