Grad NOVSKA Službene stranice

Sportsko – rekreativna Udruga

Sportsko – rekreativna Udruga "Nora" održala Skupštinu

Udruga sportske rekreacije "Nora" je u četvrtak, 16. ožujka održala redovnu godišnju Skupštinu, kojoj su nazočili gradonačelnik Novske Vlado Klasan, predsjednik županijske Zajednice sportskih udruga i saveza Josip Šimunović i predstavnik gradske Zajednice sportskih udruga Darko Josić. Skupštinom je predsjedala predsjednica Udruge "Nora" Marija Bilman, koja je ujedno i podnijela Izvješće o radu Udruge za proteklu 2016. godinu. U radno predsjedništvo izabrane su još i Suzana Paklec i Ivana Vidalin, koja je ujedno izabrana i zapisničara. Istaknuto je kako su članice "Nore" ostvarile sve planove kojima je temeljni cilj bio promovirati sportsku rekreaciju na području Grada Novske.

Nekoliko djevojaka prošle godine sudjelovalo je na ožujskim susretima sportske rekreacije Hrvatskog saveza sportske rekreacije – "Sport za sve" u Lovranu, obilježile su akciju "Ususret proljeću" na Novljanskom jezeru, zajedno s članovima PD "Zmajevac" sudjelovale su u obilježavanju VRO "Bljesak, a obilježile su i Svjetski dan sporta. Istaknuto je kako se prilikom obilježavanja Europskog tjedna sportske rekreacije osjetno povećao broj zainteresiranih građana za ovaj oblik sportske rekreacije, odnosno da se oko 50-ak osoba uključilo u vježbanje po programima Udruge. Predsjednica Udruge Marija Bilman također se osvrnula i na suradnju s Gradskom upravom i medijima, ocjenivši ju kao izrazito korektnom.

"Imamo veliku podršku od strane Grada Novske, te županijske i gradske Zajednice sportskih udruga. Svakako je važno istaknuti i Priznanje Hrvatskog Olimpijskog odbora koje nam je prošle godine uručeno za uspješnu organizaciju i provedbu sportsko-rekreativnih natjecanja i aktivnosti na lokalnoj razini" – izjavila je predsjednica Udruge Marija Bilman. "Vi ste jedni od nositelja društvenog, sportskog i kulturnog života Grada i volio bih kada bi i ostali slijedili vaš primjer i aktivnog se uključili u ovaj oblik rekreacije, odnosno socijalizacije" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, čestitavši članicama na svim ostvarenim uspjesima.