Grad NOVSKA Službene stranice

Sredstva iz Programa ruralnog razvoja – 5,1 milijuna bespovratnih sredstava za cestu u Staroj Subockoj

- Unapređenje infrastrukture znači unapređenje života stanovnika na selu, bolju međusobnu povezanost i siguran put do njihovog poljoprivrednog zemljišta Čestitam jedinicama lokalne samouprave na dobro pripremljenim projektima te im želim brzu i učinkovitu provedbu, - rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, prigodom potpisivanja ugovora s predstavnicima 212 jedinica lokalnih samouprava pri dodjeli 647 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH.

Bespovratnim sredstvima financirati će se izgradnja i obnova lokalnih cesta, kolnika, površinske odvodnje, javne rasvjete i prometne signalizacije.

Ugovore u Zagrebu s načelnicima i gradonačelnicima potpisala je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture.

- Danas je Novska bogatija za 5,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Dobivenim sredstvima obnoviti će se nerazvrstana cesta u Staroj Subockoj, čime će se pored obnove Mjesnog doma i sufinanciranja uređenja kapele, podići kvaliteta života mještanima koji vole živjeti u svom selu, naglasio je gradonačelnik Marin Piletić, zahvalivši se u ime svih nazočnih načelnika i gradonačelnika,  Ministarstvu i Agenciji na  dobivenim bespovratnim sredstvima, kojima se poboljšava infrastruktura, a  što je važno  za razvoj manjih naselja i gradova. 

S područja Sisačko moslavačke županije osim Grada Novske, sredstva su dobile općine, Jasenovac, Lipovljani, Velika Ludina, Sunja, Dvor te gradovi Glina i Popovača. Ugovore o sredstvima za ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, potpisali su i načelnica Općine Jasenovac, Marija Mačković i Nikola Horvat načelnik Općine Lipovljani.