Grad NOVSKA Službene stranice

Stotinjak biciklista sudjelovalo u promotivno – rekreativnoj biciklijadi "Novska bike 2016"

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novske i Grada Novske u nedjelju, 5. lipnja je održana biciklijada pod nazivom "Novska bike 2016", koja je obilježila početak mnogobrojnih aktivnosti i događanja koje nas očekuju u nadolazećim ljetnim mjesecima u okviru manifestacije "Ljeto u Novskoj". Rekreativno – promotivna biciklijada započela je u ranim jutarnjim satima okupljanjem ispred fontane "Ogrc" na središnjem Gradskom trgu, od kuda su biciklisti krenuli na rutu dugu 45 kilometara. Prvo stajalište bilo je u naselju Stara Subocka gdje su bicikliste dočekali vlasnici OPG-a Čutić, koji su za njih pripremili kratku okrjepu i degustaciju njihovih domaćih proizvoda. Sljedeće stajalište bilo je u Prijemnom centru Parka prirode "Lonjsko polje", gdje ih je dočekala Udruga mladih "Krapje" s osvježavajućim pićima i figuricama s prikladnim motivima s njihovog područja.

U Jasenovcu su ih dočekali predstavnici Turističke zajednice, koji su biciklistima omogućili razgledanje izložbe "Jasenovac na Savi – nekad i sad". "Ova manifestacija okupila je oko stotinjak biciklista iz Novske, Okučana, Jasenovca, Lipovljana, Kutine, Lipika i Pakraca, koji su laganom i ugodnom vožnjom odvozili rutu od 45 kilometara, te su za četiri sata sretno stigli na cilj, odnosno na Novljansko jezero" – izvijestila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić. Za sudionike biciklijade na Novljanskom jezeru je organiziran besplatni grah uz glazbu i druženje, a putem ove manifestacije promovirani su zdrav način života, rekreacija, ali i prekrasne prirodne ljepote, krajolik, tradicionalna arhitektura, zaštićena i očuvana priroda, odnosno naš kraj i ljudi koji se bave proizvodnjom domaćih eko proizvoda i suvenira.

"Vožnjom na dva kotača objedinili smo mnogobrojne dobrobiti biciklizma, ali smo i promovirali naš kraj, ljude koji njeguju običaje i tradiciju, te na kraju i naš najveći turistički potencijal Novljanski rekreacijski centar" – dodala je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, koja se ovim putem zahvalila OPG-u Čutić iz Brestače, Javnoj ustanovi PP Lonjsko polje, Udruzi mladih Krapje, Turističkoj zajednici Općine Jasenovac i Izviđačkom odredu "Paludina" Novska, kao i svim sudionicima biciklijade na odazivu i suradnji. "Zadovoljan sam odazivom jer je na biciklijadi sudjelovalo oko stotinjak biciklista iz naše okolice što je pokazatelj da se ova tradicija treba nastaviti i u budućnosti, jer cilj biciklijade je promovirati ljubav prema prirodi i sportu, ali i potaknuti sve dobne skupine na rekreaciju" – rekao je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je zajedno sa svojim zamjenikom Vedranom Mihaljevićem i voditeljicom TIC-a Milijanom Dižep Margetić također   bio aktivni sudionik ove promotivno – rekreativne biciklijade.