Grad NOVSKA Službene stranice

Sveta misa za domovinu i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima

Sveta misa za domovinu i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima

U srijedu,  5. kolovoza u Novskoj je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Svečanost je započela svetom misom za poginule branitelje u prepunoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca koju su predvodili župnici Milan Vidaković i Pavao Mokri. 


Nakon svete mise izaslanstvo grada Novske na čelu sa gradonačelnikom Vladom Klasanom položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u gradskom parku. Počast poginulim hrvatskim braniteljima odali su i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Novske, te predstavnici javnog i političkog života grada Novske. 


Nakon odavanja počasti okupljenom mnoštvu se obratio gradonačelnik Vlado Klasan koji je konstatirao kako spomenike nosimo u svojim srcima, te se zahvalio svima koji su dali svoj obol u obilježavanju ovog značajnog datuma. S posebnim  poštovanjem  pozdravio je  sve obitelji poginulih hrvatskih branitelja, invalide domovinskog rata, te sve branitelje koji su sudjelovali u stvaranju nezavisne i suverene Republike Hrvatske.