Grad NOVSKA Službene stranice

Turistička ponuda Grada Novske na sajmu u Stuttgartu

Prijateljski njemački grad Mengen ovih se dana predstavlja na sajmu godišnjih odmora u Stuttgartu, CMT-u. U goste su pozvali i Turističku zajednicu Grada Novske, kako bi se i Novska predstavila kao njihov grad prijatelj, ali i kao poželjna destinacija novim posjetiteljima.

- Predstavljamo Novsku kroz našu najveću manifestaciju „Lukovo“, i dolazak posjetitelja upravo u tom jesenskom razdoblju. Blizina Parka prirode Lonjsko polje, posebno je zanimljiva i zato je ovdje i njihov predstavnik. Proizvodi novljanskih proizvođača, kao i autohtona slavonska glazba koju izvodi Tamburaški sastav „Ambar“ na jednoj od glavnih pozornica sajma iznenadili su sve posjetitelje sajma, rekla je Marija Kos Šaka, voditeljica TZG Novske.

 Sajam CMT jedan je od najpoznatijih svjetskih sajmova na kojem posjetitelji mogu saznati kako i gdje provesti svoj godišnji odmor. Šetnja sajmom predstavlja svojevrsnu šetnju destinacijama, koje u svoj kraj žele privući nove posjetitelje. Sajam se proteže na 120.000 m2 i tijekom trajanja posjeti ga više od 200.000 posjetitelja.

Glavne teme sajma su turizam, destinacije, kamping i slobodno vrijeme, a sam sajam privlači pozornost publike i medija u cijeloj pokrajini Baden-Württemberg, koja je jedno od najizdašnijih turističkih tržišta u Europi.