Grad NOVSKA Službene stranice

Tvrtka Metaflex iz Novske prezentirala nove proizvode

Tvrtka Metaflex iz Novske prezentirala nove proizvode

Tvrtka Metaflex održala je za predstavnike Grada Novske prezentaciju proizvoda kojima bi konkurirali kao proizvođači klupa, koševa, sjedalica, te raznih oznaka za Novljansko jezero.  Prezentaciji su u četvrtak 16. travnja nazočili Gradonačelnik Vlado Klasan, zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Evom Đurić, ravnateljicom TIC-a Milijanom Dižep-Margetić, te direktorom Novokoma Vinkom Debeljakom.

Direktorica tvrtke Nada Kolundžija primila ih je u svoj ured, nakon čega ih je upoznala sa cjelokupnim asortimanom proizvoda. Gradonačelnik je izjavio da je ugodno iznenađen samom prezentacijom, osobito klupama koje odišu modernim dizajnom, te se čak mogu smatrati unikatnima. Cilj ove suradnje je doprinijeti gospodarskom oporavku Novske i pružiti potporu domaćim tvrtkama i promociji njihovih proizvoda.

Osim unikatnih klupa koje će biti postavljene uskoro na Novljanskom jezeru dogovorena je i buduća suradnja poput izrade pločica sa kućnim brojevima. Tvrtka Metaflex ima  60-godišnju tradiciju. Poslovanje se razvilo od kovinsko-zanatske radionice za popravak poljoprivrednih strojeva, osnovano davne 1952. godine, što je i korijen prvog naziva tvornice TMP "Kozara" Novska. Osnovni proizvodi tvrtke su cijevni lukovi, koncentrični reduciri i prostorno savijene cijevi čija je primjena u području brodogradnje, kotlogradnje, toplovoda i drugih cjevovoda pod pritiskom. Značajan dio proizvodnje plasira se u brodograđevnoj industriji, a preko 30% plasmana odnosi se na izvoz na strana tržišta.