Grad NOVSKA Službene stranice

TZ Grada Novske u Zagrebu predstavili „Lukovo u Novskoj“ i muzejsku zbirku „Sajko“

Krajem prošlog tjedan, u subotu 23. ožujka na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, predstavljena je turistička ponuda Sisačko-moslavačke županije. Na 15 uređenih štandova turističku  i gastro ponudu pokazali su,hoteli, vinari, proizvođači suvenira, muzeji, turistički subjekti, JU Park prirode Lonjsko polje, Top Terme i Lječilište Topusko, „Kupujmo lokalno“ , Županijska agencija  Si-Mo-Ra, a ponude kojima su posjetitelje pozvali da posjete Grad Novsku, Turistička zajednica Grada Novske,  predstavila se s manifestacijom „Lukovo u Novskoj“ i muzejskom zbirkom „Sajko“.

Pozvavši da posjete Sisačko moslavačku županiju, Ivo Žinić, župan SMŽ, podsjetio na „prirodne ljepote, povijesnu važnost, lječilišne vrijednosti i gostoljubivost stanovnika Sisačko-moslavačke županije“. Da posjete Sisačko moslavačku županiju,  zagrebačke izletnike i turiste pozvala je i Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Turistička zajednica Grada Novske promovira „Lukovo u Novskoj“, tradicionalnu manifestaciju kojom se obilježava blagdan zaštitnika Novske i Dan grada Novske. Promovirajući program Lukaova, prošle godine najavili su u osam gradova, manifestacija je imala pokroviteljstvo  Ministarstva kulture.

Kako je kazala Marija Kos Šaka, voditeljica TZ Novske, „prvi put uz turistički vlak iz Zagreba i cjelodnevni posjet izletnika, sve s velikim brojem sudionika i sve većim  brojem posjetitelja“.

Grad Novsku i njenu turističku ponudu, TZ Grada Novske s ponosom je predstavila i sredinom siječnja ove godine,  na sajmu godišnjih odmora u Stuttgartu CMT-u, a na poziv prijateljskog grada Mengena .

Novom ponudom i suvenirima predstavili su se i u Zagrebu. Muzejskom zbirkom „Sajko“ proširena je turistička ponuda, postav zbirke u zgradi POU Novska, javnosti za razgledanje  bi trebao biti ponuđen u dogledno vrijeme.

Uz djelatnice TZ Grada Novske, Mariju, Ivanu, Milijanu i Valentinu, u kostimima i građanskoj odjeći s početka prošlog stoljeća bili su mladi Centra za mlade u Novskoj, s posebnom atrakcijom, replikama starinskog  bicikla.