Grad NOVSKA Službene stranice

U II. fazi izgradnje komunalne infrastrukture u Zoni Novska radove će izvršiti tvrtka

U II. fazi izgradnje komunalne infrastrukture u Zoni Novska radove će izvršiti tvrtka "Georad"

U Poduzetničkoj zona "Novska", koja  se prostire na površini od cca 85 ha zemljišta, potpisivanjem ugovora u srijedu, 23. rujna započinju radovi na II. fazi izgradnje komunalne infrastrukture. Temeljem javnog natječaja radove će izvršiti tvrtka "Georad" d.o.o. iz Zagreba, a ugovor su potpisali gradonačelnik Vlado Klasan i direktor tvrtke "Georad" d.o.o. Božo Ivančić., uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Tomislava Baića i programskih partnera Marinka Stojića (SDP) i Vinka Debeljaka (HSP).


Radi se o gradnji prometnice unutar zone s pratećim sadržajima (most, prepumpna kanalizacijska stanica, odvajač masnoća i ulja), s pratećom infrastrukturom (kanalizacija u dužini nešto većoj od 1 km, vodovod, plinska instalacija, javna rasvjete i telekomunikacijska instalacija). Vrijednost radova je 3.220.929 kn s PDV-om, a rok za završetak radova je 120 dana.


"Posebno ističem osobno zadovoljstvo, kao i programskih partnera, da se ovaj projekt financira iz vlastitih proračunskih sredstava, bez kreditnog zaduživanja, a njegovom realizacijom podižemo konkuretnost naše Zone na još veći nivo. Krajem listopada polagat će se kamen-temeljac za gradnju   proizvodnog objekta tvrtke "Terastone", a očekuje se i građevinska dozvola za početak radova na industrijskom kolosjeku", rekao je gradonačelnik Klasan.


Dosadašnja ulaganja u razvoj poduzetničke zone „Novska“ i pogodnosti iste za investitore, prepoznala je i Agencija za investicije i konkurentnost koja je uvrstila Poduzetničku zonu Novska među četiri najpogodnije zone za ulaganja u Republici Hrvatskoj. Ulagačima u Poduzetničku zonu „Novska“ Grad Novska osigurava povlaštenu cijenu zemljišta, potporu na prodajnu cijenu zemljišta u skladu s planiranim brojem zaposlenih, te pružiti mogućnost parcelizacije  zemljišta prema interesima i realnim potrebama ulagača, a građevinsku dozvolu moguće je ishoditi za samo jedan dan.


Georad d.o.o. je građevinska tvrtka osnovana 1994 godine vlastitim kapitalom dvaju partnera, te izvodi građevinske radove niskogradnje (vodovod, kanalizacija, plinovod, elektroenergetika, javna rasvjeta, DTK i drugo), te radove visokogradnje, izgradnja, sanacija, rekonstrukcija i dogradnja objekata visokogradnje, a osim građevinskih radova bave se i proizvodnjom stolarije. Tvrtka izvodi građevinske radove za poznate investitore: Grad Zagreb, Hrvatska elektroprivreda, Gradska plinara Zagreb, ZG Holding i njegove podružnice.