Grad NOVSKA Službene stranice

U Kutini obilježen Dan bijelog štapa

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela Sisačko – moslavačke županije je u srijedu, 19. listopada prigodnim programom obilježila međunarodni Dan bijelog štapa. Događaju su osim članova Udruge, prisustvovali gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Petravić, te predsjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani Anka Doležal. Tajnica Udruge Brankica Mudrić naglasila je kako su se članovi prilagodili promjenama i novim vremenima, te je istaknula neke od realiziranih projekata.

"Aktivno organiziramo radionice za naše članove i provodimo programe koje prijavljujemo za projektno financiranje. Redovito sudjelujemo i u manifestacijama u gradovima i općinama, stalno smo prisutni na manifestacijama u Kutini, a nedavno smo sudjelovali i u proslavi Lukova i Dana Grada Novske" – izjavila je tajnica Udruge, koja se ovom prilikom zahvalila svim Gradovima i Općinama s kojima surađuju.

 

Prisutne je pozdravio i predsjednik Udruge Mario Merhaut, koji je rekao kako smatra da se položaj slijepih osoba u zajednici poboljšao, no naglašava kako je problem zapošljavanja za njih sve izražajniji. "Vi ste ravnopravni članovi naše zajednice i to vrlo korisni i kvalitetni, kao primjer ću izdvojiti našu Kristinu Semenjuk, koja je u Novskoj nedavno održala predstavljanje svoje šeste zbirke" – rekao je gradonačelnik Novske, dodavši kako trebamo stano uspoređivati odnose osoba s invaliditetom i ostalih građana, a članovima Udruge je poručio kako im Grad Novska stoji na raspolaganju.