Grad NOVSKA Službene stranice

U Ministarstvu regionalnog razvoja potpisan ugovor vrijedan 563 tisuće kuna

U Ministarstvu regionalnog razvoja potpisan ugovor vrijedan 563 tisuće kuna

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2015. godinu održano je u srijedu 17. lipnja u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 563.000,00 kuna. Svečanosti potpisivanja ugovora nazočio je gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan koji je potpisao s Ministarstvom regionalnog razvoja ugovor vrijedan 563 tisuće kuna za uređenje Društvenog doma i vatrogasne spremnice u Jazavici.

Ministarstvo je ove godine za sufinanciranje 112 projekata većinom slabo razvijenih lokalnih zajednica i njihove komunalne i druge infrastrukture izdvojilo 38,5 milijuna kuna. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je kako je ovo zasigurno jedan dodatni doprinos države i ministarstva u realizaciji vrijednih lokalnih projekata, te dodao da je u slučaju Grada Novske, izgradnja Društvenog doma i vatrogasne spremnice u Jazavici, od velike važnosti za razvoj lokalne zajednice kao i za kulturne i socijalne aktivnosti.

„Ministarstvo je već drugu godinu zaredom Gradu Novska dodijelilo subvencije za završetak projekta koji smo zajedno počeli, te ćemo ga tako i završiti. Nadamo se da će projekt doći u svoju punu funkciju, te da će biti na korist i veselje lokalnoj zajednici.“ –rekla je načelnica sektora u ministarstvu Ana Markuz. Nakon uvodnog obraćanja potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića i potpisivanja ugovora, predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prezentiran  je i Fond za sufinanciranje projekata prihvatljivih za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.