Grad NOVSKA Službene stranice

Udomite psa, pružite mu novi dom!

S obzirom na velik broj neodgovornih vlasnika koji svoje pse puštaju bez nadzora na javne površine u zadnjih nekoliko godina imamo velik broj pasa lutalica na području Grada Novske. Sukladno Zakonu o zaštiti životinja iz 2017. godine sve jedinice lokalne samouprave trebaju provoditi zbrinjavanje, oglašavanje i udomljavanje životinja uz programe kastracije životinja te edukaciju stanovništva.

U fotogaleriji smo objavili nekoliko trenutno nezbrinutih pasa.

Grad Novska ima potpisan Ugovor za obavljanje poslova skloništa za životinje sa Veterinarskom stanicom Pakrac, te sve svi ulovljeni psi zbrinjavaju u navedenom skloništu. Namjera Grada je oglašavanjem uhvaćenih pasa na našem području potaknuti ljude na udomljavanje. U narednom razdoblju objavljivati ćemo link sa fotografijama i podacima pasa koji čekaju priliku za novi dom i dobrog vlasnika.

Ako ste se odlučili nabaviti kućnog ljubimca, u skloništu vas uvijek čeka jedan pas koji vam može postati prijatelj za cijeli život. Psi koji su nakon hvatanja zbrinuti u skloništu su cijepljeni, čipirani i kastrirani. Ukoliko ste zainteresirani za udomljavanje molimo Vas da se javite na kontakt broj 098 430 187 ili 044 691 512.

Hvala svim dobrim i suosjećajnim osobama koji su spremni pružiti novi dom za nekog od naših napuštenih prijatelja.