Grad NOVSKA Službene stranice

Udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin "Kvin" sjećanjem na poginule hrvatske branitelje obilježila Dan rudara i blagdan sv. Barbare

Udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin "Kvin" je u petak, 9. prosinca u Novskoj obilježila blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara. Ćlanovi udruge su se, zajedno s gradonačelnikom Grada Novske Vladom Klasanom, zamjenikom načelnika Općine Lipovljani Tomislavom Lukšićem, te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske i Lipovljana, okupili kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Gradskom parku, kako bi im paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odali počast.


Zatim je uslijedilo polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred spomen ploče u holu zgrade INA Naftaplina-a, gdje je predsjednik Udruge "Kvin" Zoran Bonjaj nazočnima poručio kako ne smijemo zaboraviti branitelje koji su dali svoje živote za obranu domovine. Predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin "Kvin", podružnice Novska i Lipovljani, ujedno i djelatnik INA Naftaplin-a Igor Štavalj, rekao je kako podružnica djeluje već dugi niz godina tijekom kojih pokušavaju sačuvati sjećanje na Domovinski rat.


Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je naglasio kako je ponosan što ljudi iz svih krajeva dolaze kako bi se s pijetetom poklonili žrtvi naših branitelja. "Posebno mi je drago što sjećanje na njih održavaju i branitelji INA Naftaplin-a KVIN, i to u ovo vrijeme, kada posebno moramo braniti istinu o Domovinskom ratu" – izjavio je gradonačelnik, te je još jednom pozvao sve branitelje diljem Lijepe naše na jedinstvo i ustrajnost u promicanju istine o Domovinskom ratu.