Grad NOVSKA Službene stranice

Udruga sportske rekreacije "Nora" Novska obilježila Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove.

Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi. Povodom "Europskog tjedna sporta" u četvrtak, 22. rujna u maloj dvorani Osnovne škole Novska i maloj dvorani Srednje škole Novska Udruga sportske rekreacije "Nora" Novska organizirala je besplatni trening s programom " joga i pilates" i "aerobik"na koji su se odazvale mnogobrojne žene različite životne dobi, u okviru redovnog programa rekreativnog vježbanja. Cilj im je promovirati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.

Instruktorica  Ivana Vidalin istaknula je važnost rekreativnog vježbanja kao jedne od mnogobrojnih tjelesnih aktivnosti, itekako važnih u životu pojedinca. Sportska rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac izabire za osobne potrebe u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave.

Brojni znanstvenici ističu kako je rekreacija ključni čimbenik u borbi za zdravlje, te da se odražava i na sve bitne sastavnice života. Stoga, iz udruge "Nora" Novska pozivaju sve zainteresirane da se odazovu njihovim treninzima koji se održavaju svakog utorka i četvrtka u večernjim satima.