Grad NOVSKA Službene stranice

Udruga umirovljenika Novska održala svoju redovnu Skupštinu – sto kuna mjesečno velika potpora umirovljenicima

Udruga umirovljenika Novska je u petak, 17. veljače održala svoju redovnu Skupštinu u prostorijama Udruge. Predsjednica Udruge Anka Tomac srdačno je pozdravila sve prisutne, posebice gradonačelnika Novske Vladu Klasana, predsjednika Udruge umirovljenika iz Jasenovca Luku Đilasa i predsjednika Udruge umirovljenika iz Lipovljana, Miroslava Horvata. Skupštinom je predsjedala Anka Tomac, zajedno s Božicom Gračaković i Lidijom Goršek, a za zapisničara je izabrana Ljubica Pauk.

Izvješće o radu Udruge za 2016. godinu podnijela je predsjednica Anka Tomac, koja je naglasila kako su članovi u protekloj godini bili jako aktivni. "U veljači smo u Daruvarskim toplicama proslavili Valentinovo, početkom ožujka proslavili smo Dan žena, a organizirali smo i pregled sluha. U svibnju smo povodom obilježavanja VRO Bljesak organizirali druženje umirovljenika na Novljanskom jezeru, te u kolovozu kada su nam se pridružili umirovljenici s područja Novske, Jasenovca i Lipovljana, a pred kraj mjeseca smo posjetili Gornji Grad u Zagrebu i Hrvatski sabor" – stoji u Izvješću o radu Udruge za 2016. godinu.

Članovi Udruge umirovljenika Novska prisustvuju i na brojnim manifestacijama, a u lipnju prošle godine sudjelovali su na sportskim susretima umirovljenika u Lipovljanima. Početkom prosinca prisustvovali su županijskim susretima umirovljenika u Topuskom, te su u Tomić Centru tradicionalno organizirali doček Nove Godine. Predsjednica Udruge se ovim putem zahvalila svim članovima na uspješno provedenim planovima, kao i gradonačelniku Vladi Klasanu na odličnoj suradnji, te je naglasila kako su novi članovi oduševljeni s radom i svim aktivnostima koje provode unutar Udruge.

Prema planu rada za tekuću godinu istaknuto je kako članovi Udruge planiraju promijeniti postojeću dotrajalu stolariju, te kako će i ove godine provoditi organizirane jednodnevne izlete na more, kao i obilazak starijih i nemoćnih osoba. Nazočnima su se obratili predsjednici jasenovačke i lipovljanske Udruge umirovljenika koji su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu. "Tijekom protekle četiri godine doista sam se trudio iskazati vam poštovanje i pružiti potporu od strane Gradske uprave. Nakon što smo podjelom stipendija pomogli mladima u daljnjem obrazovanju, uveli smo i model potpore od 100 kuna mjesečno za građane treće životne dobi i posebno se zahvaljujem Mariji Solomun i Anki Tomac na pomoći pri provedbi ovog projekta" – izjavio je gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan.