Grad NOVSKA Službene stranice

Ugovor o stipendiranju potpisalo 188 novljanskih srednjoškolaca

Novljanski srednjoškolci koji su ostvarili pravo na učeničku stipendiju Grada Novske  zajedno sa svojim roditeljima,okupili su se u Gradskom kinu Novska, u subotu 14. studenog,  kako bi nazočili svečanom potpisivanju Ugovora o stipendiranju. Ove je godine pravo na stipendiju ostvarilo 188 učenika s područja Grada Novske, a ovo je već treća godina za redom otkako Grad Novska prepoznaje potrebu dodijeljivanja stipendija, koje su od velikog značaja posebice roditeljima koji teret školovanja podnose najvećim dijelom. 

Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan obratio se roditeljima i učenicima, naglasivši kako je ovo jedan od načina kojim im se vraćaju sredstva koja izdvajaju za Grad, te je za usporedbu naveo kako je u 23 godine bivše vlasti podijeljeno svega 114 stipendija, a u nepune 3 godine, otkako su građani mandat povjerili novoizabranoj vlasti, podijeljeno je oko 1000 stipendija. Za potrebe stipendiranja, Grad Novska je ove godine izdvojio 1.700.000,00 kuna i jedan je od rijetkih gradova koji temeljem javnog poziva, stipendije dijeli svim srednjoškolcima i studentima.

-Nastojimo, u ovim teškim trenucima, pomoći svima vama, koliko možemo, ali nažalost prošle godine morali smo smanjiti iznos, no smatramo da je ovo minimum koji je dostatan u ovim teškim vremenima. Poticanje izvrsnosti i ulaganje u našu budućnost, nema cijene i podsjećam sve učenike da od ove godine imaju mogućnost studirati iz udobnosti vlastitog doma, jer Grad Novska od ove godine nudi obrazovanje na visokoškolskoj razini - rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Klasan, te je svim učenicima zaželio puno sreće i uspjeha u sljedećoj školskoj godini. U ime svih roditelja, gradonačelniku i Gradskoj upravi, zahvalila se Antonija Almašai na ukazanom povjerenju i dodijeli stipendija koje su od velike pomoći u školovanju djece, a njen sin Kristijan također se zahvalio u ime svih stipendista.
Uskoro se očekuje i svečano potpisivanje stipendija sa studentima, koji su na to ostvarili sva prava.