Grad NOVSKA Službene stranice

Upravna zgrada „Vodovoda“ i radovi na novim kilometrima vodovodne i kanalizacijske mreže

Upravna zgrada „Vodovoda“ i radovi na novim kilometrima vodovodne i kanalizacijske mreže

Nova Upravnu zgradu poduzeća „Vodovod“ Novska u Poduzetničkoj zoni „Novska“, dobila je energetsku oblogu, potrebne instalacije, radovi se nastavljaju do očekivanog završetka u srpnju ove godine, u roku građenja predviđenog  u trajanju od 12 mjeseci.

Radove izvodi „Venka gradnja“ iz Novske, a s nešto više od 3 milijuna kuna objekt iz vlastitih sredstava financira tvrtka „Vodovod“.

Upravna zgrada s prizemljem i potkrovljem prostire se na površini od 290 metara prostornih, a  u  planu je i izgradnja skladišnih i garažnih objekata.

„Vodovod“ upravlja s oko 122 kilometara cjevovoda na području Grada Novske, a na vodovodnu mrežu priključeno je 3092 potrošača.

Kanalizacijska mreža ima nešto više od 49 kilometra s 2605 priključaka, a trenutno je u završetku kanalizacija kroz Novu Subocku, čime će se mještani prigradskih naselja Brestača i Nova Subocka napokon moći priključiti na  kanalizaciju.

Kako kaže Mario Filipović, direktor Vodovoda, očekuje ih veliki  projekt, Aglomeracija Novske, izgradnja  42 km kanalizacijske mreže i 15 km novih vodoopskrbnih sustava, kao i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

U ovaj kapitalni projekt Hrvatskih voda, ulaže se 123 milijuna kuna, najvećim dijelom bespovratnih sredstava.