Grad NOVSKA Službene stranice

Uređeni prostori za izvođenje praktične nastave obrtničkih zanimanja u Školskoj sportskoj dvorani

Uređeni prostori za izvođenje praktične nastave obrtničkih zanimanja u Školskoj sportskoj dvorani

Tijekom mjeseca listopada i studenog obavljeno je niz radova na Školsko-sportskoj dvorani. Uređen je do sada prazan prostor u prizemlju,  za potrebe Srednje škole Novska, i to za izvođenje praktične nastave obrtničkih zanimanja.

Ispred prostora dvorane postavljena je i rampa za invalide te je time uklonjena još jedna arhitektonska barijera koja je predstavljala zapreku osobama s invaliditetom.

Prigodom obilaska, ravnateljica Srednje škole Novska, Nikolina Fijačko Filipović, kaže kako će pored ranije uređene radionice za izvođenje nastave za zanimanje stolar, u novom prostoru praktična znanja savladavati učenici zanimanja, bravar i vodoinstalater.

"Od ove školske godine u Srednjoj školi Novska provodi se nastava za 3 trogodišnja zanimanja po novom „jedinstvenom modelu obrazovanja“,  gdje je tijekom školovanja zastupljeniji praktični dio nastave" – kazala je ravnateljica.

TONSKI PRILOG: Nikolina Fijačko Filipović

 

Obavili su zahtjevan posao, od postavljanja svih instalacija, žbukanja zidova i soboslikarskih radova. Direktor tvrtke, Tomislav Bogojević, kaže kako su radovi financirani iz Proračuna Grada Novske u visini od 167 tisuća kuna.

TONSKI PRILOG: Tomislav Bogojević

Obavljenim radovima, nakon otvaranja Školsko sportske dvorane, dio prostora ostao je neuređen, zbog potreba Katoličke osnovne škole, Centra za mlade Novska i sada učionica za praktičnu nastavu  obrtničkih zanimanja  Srednje škole Novska. Kako je istaknuo Marin Piletić, gradonačelnik, „svi unutarnji prostori sada su stavljeni u funkciju“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić