Grad NOVSKA Službene stranice

Uspjeh novljanskog badmintona

Uspjeh novljanskog badmintona

Školski sport  novljanskih škola, OŠ Novska i SŠ Novska niže uspjehe. Tijekom ove godine učenice i učenici sudjelovali su na natjecanjima iz više sportova, stolnom tenisu, rukometu, atletici , krosu no iz sezone u sezonu badminton ekipe obje škole niže vrhunske rezultate.

Prošlogodišnji apsolutni prvaci Hrvatske u badmintonu i ove sezone potvrdili su se rezultatima, u ženskoj konkurenciji osnovnih škola Novljanke su osvojile 1. mjesto, a u muškoj konkurenciji ekipa dječaka OŠ Novska osvaja 2. mjesto kao i djevojke u kategoriji srednjih škola dok je muška ekipa zauzela 3. mjesto.

Na završnici natjecanja u Zadru sudjelovalo je 96 ekipa, odigrano je 500 mečeva što povećava uspjeh domaćih.

Ovo je peta godina od osnutka Badminton klub Novska, ali i deset godina od početaka badminton sporta u Novskoj. Zajedno sa trenerom, Donaldom Veblom osvajali su turnire, a badminton je Novsku učinio sportski prepoznatljivom po uspjesima u ovom sportu.

Čestitke im je uputio Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih Udruga i Saveza sisačko-moslavačke županije, Školsko sportskog Saveza SMŽ i Zajednice športskih udruga Grada Novske, ravnateljica Srednje škole, Nikolina Fijačko Filipović, kao i gradonačelnik Marin Piletić, koji je uz čestitke, najavio i dodatna sredstva za nabavku opreme za igračice i igrače.