Grad NOVSKA Službene stranice

Uspješno završena edukacija treće generacije za Unity i Blender

Uspješno završena edukacija treće generacije za Unity i Blender

Polaznicima treće generacije edukacije za Unity i Blender, nakon polugodišnjeg pohađanja i učenja izrade video igara u Poduzetničkom inkubatoru „Pismo“, četrdeset polaznika primili su diplome o uspješnom završetku programa.

Prema afinitetima polaznici su mogli naučiti programiranje, stvarati umjetničke sadržaje, animaciju i crtanje, te od predavača, Dominika Cvetkovskog i Zvonimira Mikšića, saznati i naučiti kako izraditi svoju video igru.

TONSKI PRILOG: Dominik Cvetkovski


Direktor Razvojne agencije SiMoRa, Mario Čelan, istaknuo je da nakon završene edukacije polaznicima se nastavlja pomagati i da uz pomoć Grada Novske, Sisačko-moslavačke županije, i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, onima koji se odluče na otvaranje vlastitih tvrtki,  mogu dobiti 155 tisuća kuna.  Osim toga ističe i početak novog programa, „tehničara za razvoj video igara“ u Srednjoj školi Novska.

TONSKI PRILOG: Mario Čelan

Svečanosti dodjele diploma polaznicima nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, rekavši kako će  Županija, Grad Novska i HZZ, i dalje pomagati otvaranje gaming tvrtki u najbrže rastućoj industriji u svijetu.

TONSKI PRILOG: Ivo Žinić

Za završni rad Josipa Bencek i njen suprug, izradili su edukativnu aplikaciju, prikaz unutrašnjih organa ljudskog tijela, namijenjenu učenicima osnovnih škola.

TONSKI PRILOG: Josipa Bencek