Grad NOVSKA Službene stranice

Valentina Jurić – najbrža Novljanka istrčala 4. rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Valentina Jurić – najbrža Novljanka istrčala 4. rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Kada je na školskom natjecanju u trčanju osvojila svoju prvu medalju za Valentinu Jurić iz Brestače promijenio se svijet. Završavala je šesti razred Osnovne škole, među prve tri bile su i učenice viših razreda, a lakoća s kojom je istrčala utrku, nije moglo ostati nezamijećeno. Trener Atletskog kluba JAK iz Jasenovca, Neven Šepović,  joj je predložio da trenira trčanje i atletske discipline u klubu. 
Odlučuje se disciplinu utrka s preponama i vrlo brzo su se zaredali uspjesi, medalje i pobjednička postolja. Na atletskim stazama Valentina s lakoćom pobjeđuje, jedna je od  najuspješnijih juniorki  Hrvatske atletske lige Sjever, proglašavana je najboljom sportašicom Grada Novske i Sisačko moslavačke -županije, prvakinja Hrvatske na 400 metara s preponama i trči za Hrvatsku atletsku reprezentaciju.


Uspješna sportašica, vrijedna i odgovorna učenica, Valentina Jurić nakon završetka Srednje škola studira fizioterapiju na Zdravstveno medicinskom veleučilištu u Zagrebu, a karijeru atletičarke nastavlja u  AK „Ulix“ Zagreb i s novim trenerom, Igorom Čordašom.
- Bila je to prekretnica, godina privikavanja na novog trenera, treninge i okolinu. Mogu reći da sam dobro reagirala i prilagodila se treninzima što je i pokazala sezona 2016., no ta godina je tek bila pokazatelj za sljedeću sezonu. Za 2017. smo odlučili odrađivati i dvoransku sezonu što je zahtijevalo dosta više rada, no isplatilo se, kazala je Valentina. 
Dvoransku sezonu je odlično počela i završila, a već početkom drugog dijela natjecanja, u utrci  na 400 metara održanoj u Slovenskoj Bistrici Valentina je  istrčala svoju prvu utrku ispod minute, 59,39 sekunde, što je i 4.rezultat svih vremena u Hrvatskoj i ispunjena norma za Europsko prvenstvo.
Navodimo još neke od izvanrednih Valentininih uspjeha,  ekipno prvenstvo Hrvatske, seniorke, 400pr (59,48“), 1.mjesto, ekipno prvenstvo Europe, 2. liga, (Tel-Aviv, Israel), 400pr  ( 60,23“), 6. mjesto, pojedinačno prvenstvo Hrvatske, seniorke, 400pr (59,93“), 1.mjesto, Europsko prvenstvo U23, (Bydgoszcz, Poljska), 400pr (60,09“), 20. mjesto ukupno.

Program stipendiranja kategoriziranih darovitih sportaša Grada Novske
Na sportskim rezultatima Valentini je čestitao i Marina Piletić, gradonačelnik Grada Novske, naglasivši da sportaši u Novskoj imaju dobre uvjete za treniranje, a da se otvaraju mogućnosti za atletske discipline, skorim završetkom terena i atletske staze na vanjskom igralištu Osnovne škole Novska. 
- Sportaši ne samo da promoviraju sport kojim se bave već i sredinu iz koje dolaze - rekao je Piletić, najavivši  program stipendiranja darovitih sportaša Grada Novske.