Grad NOVSKA Službene stranice

Vatrogasci prijateljskog grada Mengena stigli u pomoć mjestima stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije

Puno je puta prijateljski Grad Mengen pomogao Novskoj i Hrvatskoj. I ponovno, kako bi pomogli, jedanaest vatrogasaca društva Feuerwehr Mengen, došli su iz svog grada iz Njemačke kako bi se priključili vatrogascima JVP Novska, u poslovima na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Vielen Dank Mengen! Vielen Dank Stefan Bubeck!

U srijedu iz Mengena prema Novskoj ispratio ih je gradonačelnik Stefan Bubeck, a jutros, u četvrtak, 31. prosinca, uputili su se iz Novske s tri vozila  prema Petrinji, gdje će zajedno s ostalim službama sudjelovati u raščišćavanju ruševina i saniranju šteta na stradalim objektima.

Na prostoru Vatrogasnog doma u Novskoj pozdravili su ih  kolege vatrogasci, Zlatko Pješ, zapovjednik i ravnatelj JVP Novska, ujedno ih je upoznao sa situacijom na terenu, a na prijateljstvu se zahvalio i Marin Piletić, gradonačelnik sa zamjenikom Sinišom Kesić.

"Kada imate ovakve prijatelje, s ovakvom nesebičnošću i dobrom namjerom doći pomoći, onda znate da je to nešto najvrednije u životu"– prijateljima iz Mengena zahvalio se gradonačelnik. 

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Prijateljstvo vatrogasaca Mengena i Novske obilježila je dugogodišnja suradnja. Grad Mangen ne samo da je prijatelj, već i donator, vatrogascima Novske u više navrata poklanjali su potrebna vatrogasna vozila i opremu. Tako i ovaj put, dovezli su i vrijedan poklon, vatrogasno vozilo ljestve, koje će služiti kod rada na visini.

Vatrogasci iz Mengena ostaju cijeli tjedan kako bi sudjelovali u pomaganju.

Od prvog dana nakon potresa pomoć na terenu pored JVP Novska pružaju i spašavatelji HGSS Stanice Novska, a pomoć su prikupljali OŠ Novska i Gradsko društvo Crvenog križa Novska.