Grad NOVSKA Službene stranice

Veliko zanimanje za gaming edukaciju

Veliko zanimanje za gaming edukaciju

Za edukaciju u Poduzetničkom inkubatoru „Pismo“ Novska, za učenje izrade video igara zanimanje je veliko, stotinjak zainteresiranih koji su u petak, 19. lipnja došli iz svih krajeva Hrvatske, svoje mjesto traži u četvrtoj generaciji polaznika. Broj zainteresiranih je velik, prima se samo 40 polaznika po grupi, kako je rekao direktor Razvojne agencije SiMoRa, Mario Čelan, koji je potencijalne polaznike upoznao s radom i edukacijom u Poduzetničkom inkubatoru „Pismo“ Novska, na listi je još 400 prijavljenih.

"Edukacija se provodi u trajanju od 6 mjeseci. Od polaznika iz prijašnje tri generacije uz potpore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Sisačko moslavačke županije i Grada Novske, otvoreno je 33 tvrtke za razvoj video igara. Još je 12 u postupku otvaranja. Treba reći i kako je HZZ povećao sredstva iz mjera za zapošljavanje" – rekao je Čelan.

Dodaje kako je projekt „stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko moslavačkoj županiji za razvoj video igara, Poduzetničkog inkubatora gaming industrije „PISMO“, prepoznat u Europi i  dobio je 20 milijuna bespovratnih sredstva iz europskih fondova“. Čelan kaže i kako je u svom programu „Sigurna Hrvatska“, s kojim izlaze na parlamentarne izbore, HDZ predvidio i 350 milijuna kuna za izgradnju Kampusa gaming industrije u Poduzetničkoj zoni Novska.

TONSKI PRILOG: Mario Čelan

 

Sa svim kandidatima koji su pokazali želju za polugodišnje pohađanje učenja izrade video igara u Novskoj, razgovarali su Dominik Cvetkovski i Zvonimir Mikšić, predavači programa Unity i Blender.

TONSKI PRILOG: Dominik Cvetkovski

 

Nakon odabira polaznika predavanja bi trebala krenuti naredni mjesec.