Grad NOVSKA Službene stranice

Viktorija će zaplesati uz melodiju pjesme „Novska je moj grad“ – prvi humanoidni robot u gradu

Viktorija će zaplesati uz melodiju pjesme „Novska je moj grad“ – prvi humanoidni robot u gradu

Među brojnim sadržajima na više lokacija u  središnjem dijelu grada,  u petak, 13. rujna, u sklopu događanja „Novsky Art  i Science festival“, djecu, mlade i Novljane zasigurno će privući simpatični robot.

Ovaj robot predstavljen je nedavno u Hrvatskoj i već privlači znatiželjne poglede svih uzrasta. Humanoidnog robota nazvan od milja Viktorija, plasirala je kinesku tvrtku UBTech, koja se ubraja među vodeće visokotehnološke tvrtke u svijetu, a u partnerstvu s hrvatskom tvrtkom „Vision Team“ u petak će ga moći vidjeti i Novljani.

Predstavnik tvrtke„Vision Team“, Zoran Janžek, obavljao je „mapiranje za pozicioniranje u stvarnom vremenu“,  terena kojim će se robot u petak kretati.

Organizatori događanja su Grad Novska, POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske,a programima u „zabavnom kutku“ priključila se i Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska.

Što sve može robot Viktorija i koje će mogućnosti pokazati navela je Ivana Kuzlić Matanović, stručni suradnik za promociju i marketing TZ Grada Novske. 

"Svoje mogućnosti Viktorija će pokazati na šetnici, na Zelenom punktu kod starog bicikla. Viktorija  se kreće kao čovjek, može se rukovati, pozdravljati,  kretati se, plesati i grliti i odgovarati na pitanja. Može davati turističke informacije. Zaplesati će i uz melodiju pjesme „Novska je moj grad“, a  u kvizu postavljati pitanje zagonetki L.I. Oriovčanina. Robot je osjetljiv na dodiri i posebno siguran za djecu i okolinu", istaknula je Ivana Kuzlić Matanović.

Programi započinju u 10 sati i trajati će sve do 21 sat.