Grad NOVSKA Službene stranice

Vlado Klasan nezavisni kandidat na listi "Koalicije za Premijera- program jednakih mogućnosti"

Gradonačelnik Vlado Klasan i više od 700 članova napustili HSLS, te dali podršku Milanu Bandiću.

 

Na konferenciji za tisak, koja je održana u četvrtak, 11. kolovoza u prostorijama političkih stranaka, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan izvjestio je javnost da je odlukom najviših tijela gradske organizacije HSLS-a Novska više od 700 članova stranke potpisalo ispisnicu, te da prestaju biti članovima HSLS-a. Također izvjestio je da on osobno kao i članstvo daje punu podršku Milanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba i predsjedniku stranke "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti", kao i koalicijskim partnerima za predstojeće parlamentarne izbore Narodna stranka: Reformisti, Novi val – Stranka razvoja, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenika zajedno, koji će na izbore izaći pod nazivom „Koalicija Za Premijera – Program jednakih mogućnosti“. Također gradonačelnik Klasan je rekao da će na predstojećim izborima biti na listi koalicije kao neovisni kandidat.

Konferenciji za tisak prisustvovali su, osim gradonačelnika Vlade Klasana i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba i predsjednika stranke "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti", među ostalima i Radimir Čačić, predsjednik "Narodne stranke – reformisti", Ljubo Jurčić, hrvatske političke stranke "Novi val – Stranka razvoja", Miodrag Demo, član stranke "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti"i koordinator za 6. izbornu jedinicu, te Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

O razlozima za istupanje iz HSLS-a Vlado Klasan je rekao da su to prije svega maćehinski odnos predsjednika HSLS-a Darinka Kosora prema Ogranku Novska koji je  najorganiziraniji i najjači ogranak HSLS-a u Republici Hrvatskoj, uzimajući u obzir i da Novska ima jednog od tri gradonačelnika HSLS-a u Republici Hrvatskoj, dva zamjenika gradonačelnika HSLS-a, 5 vijećnika HSLS-a u Gradskom vijeću Grada Novske (većina s HSP i SDP) i 22 člana HSLS-a u V.M.O, ali i mnoge uspješne rezultate rada iza sebe

"Nakon održanih izvanrednih Izbora za župana Sisačko-moslavačke županije, u listopadu 2014. godine, po nalogu predsjednika  HSLS-a Darinka Kosora, predsjednik županijske organizacije HSLS-a Dubravko Obadić je samovoljno i samostalno raskinuo koalicijski sporazum sa SDP-om te rušio većinu  u županijskoj skupštini koju čine HSP, SDP i HSLS,  a sa kojima HSLS Novska čini većinu u Gradskom vijeću Grada Novske čime je direktno ugrozio gradonačelnika i većinu u Gradskom vijeću u Novskoj", rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, te nastavio: "Nakon formiranja većine u županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije, HSLS Novska pisanim je putem izvijestio predsjednika Kosora o mirovanju svoga  članstva u tijelima Županijske organizacije HSLS-a Sisačko-moslavačke županije, (dopredsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Sisačko-moslavačke županije , dva člana županijskog vijeća HSLS-a SMŽ, predsjednik Statutarne komisije HSLS-a SMŽ) na što se predsjednik Kosor nikada nije očitovao".

"Na svim provedenim izborima kroz protekle dvije godine(EU Parlament, Parlamentarni izbori, regionalni izbori…) HSLS Novska doveden je u situacije da uvijek glasamo za „nekoga“ , dok smo se mi zalagali da idemo samostalno ali zbog trgovanja za svoje mjesto, predsjednik Kosor je „uništio“ stranku i srozao ugled na 0.01% potpore na državnoj razini", zaključio je na kraju Vlado Klasan.

 

Potpora koaliciji za "Premijera- program jednakih mogućnosti" stranke Bandić Milan 365- stranke rada i solidarnosti

Nakon što je gradonačelnik Vlado Klasan obrazložio razloge izlaska iz HSLS-a, na konferenciji za medije gradonačelnik Zagreba i kandidat Koalicije za Premijera Milan Bandić, rekao je da je prepoznao rad gradonačelnika Klasana i svega onoga što je u ovom mandatu učinio za Novsku rekavši kako mu  je drago što će  biti na njegovoj listi na VI. izbornu jedinicu  kao nezavisni kandidat, jer Hrvatskoj su potrebni sposobni, a ne podobni- naglasio je Bandić.

Ujedno se zahvalio gradonačelniku Vladi Klasanu i svim članovima stranke koji su donijeli odluku o istupanju iz stranke i davanju podrške Milanu Bandiću na predstojećim parlamentarnim izborima. Već duže vrijeme Novska i Zagreb njeguju prijateljsko-poslovne odnose,  gradonačelnik Zagreba Milan Bandić darovao je prije nekoliko godina crkvena zvona crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Novskoj, a ove godine darovao je turistički vlakić.

Na novinarsko pitanje prelazi li gradonačelnik Klasan u stranku Bandić Milan 365-stranku rada i solidarnosti odgovorio je kako za sada ostaje nazavisni i kao takav ponovo će se kanididirati za gradonačelnika Novske na lokalnim izborima 2017. godine.

Novinare je zanimalo i kako će se ova odluka odraziti na rad Gradskog vijeća Grada Novske, gradonačelnik Klasan je izjavio da su svi programski partneri bili upoznati s ovom odlukom, te da se programska suradnja nastavlja i ubuduće.