Grad NOVSKA Službene stranice

Za „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ Grad Novska dobio 2,7 milijuna kuna


Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je odluke o financiranju projekata na temelju poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“.Gotovo 270 milijuna kuna  dodijeljeno je za 46 jedinica lokalne samouprave. Gradu Novska odlukom je dodijeljeno bespovratnih nešto više od 2,7 milijuna kuna, za izgradnju industrijskog kolosijeka u Poduzetničku zonu Novska.



 

Ugovore o dodijeli sredstava u Zagrebu je uručio Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta , te je pri tome rekao, „Europa akcenat baca na nove tehnologije, inovacije, digitalizaciju, umjetnu inteligencije i sve proizvodne procese koji mogu na tržište staviti proizvode daleko, daleko veće dodane vrijednosti“.

Ministar Darko Horvat je najavio i kako se približavanjem novog proračunskog razdoblja Europske unije od 2021. do 2027. godine hrvatski poduzetnici trebaju pripremiti na nove projekte koji će u svom fokusu imati razvoj novih tehnologija, u čemu kroz Poduzetnički inkubator PISMO, Novska već prednjači i daleko je odmakla u razvoju gaming industrije.
 

- Mi smo grad koji je od Ministarstva gospodarstva ujedno dobio podršku završiti Poduzetnički inkubator koji je u posljednjih nekoliko mjeseci postao središte razvoja gaming industrije u Hrvatskoj. Samo u proteklih mjesec dana, u našem poduzetničkom inkubatoru otvoreno je 13 novih tvrtki upravo za proizvodnju i programiranje video igara i ostalih digitalnih aplikacija. Kada vidite da smo jednu staru zgradu napunili novim, mladim i energičnim ljudima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske, onda nam zaista ovi novci koji dolaze iz Europske unije putem nacionalnih tijela i ministarstva imaju itekakvog smisla, istaknuo je gradonačelnik Marin Piletić, ujedno se zahvalio Ministarstvu u ime svih dobitnika bespovratnih sredstava.