Grad NOVSKA Službene stranice

Zahvalnice povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

Na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Novska, 64 dobrovoljna darivatelja za darivanje krvi od 5 do 100 puta, primili su Zahvalnice. Zahvalnice su primali i oni koji pružaju potporu radu društva.   

Za 50 puta darivanja Zahvalnice su primili Ivan Antal, Ivan Krišto, Vedran Lazić, Stjepan Radinović, Vlado Jakovljević i Stanko Skoko.

Za 75 puta, Blaž Brebrić, Nikola Damjanković, Milutin Komljen, Vlado Klasan, Ivan Čevizović i Dubravko Badalić, 100 puta krv su darivali  Milan Dodigović i Nikola Marenić.

Rekorder prema broju darivanja, sa 175 darovanja je Željko Josipović.

Njihova ljubav prema životima drugih  pomogla je spasiti, izliječiti i ozdraviti mnoge živote. Gradsko društvo Crvenog križa Novska zajedno sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provode akcije od 1992. godine, a od tada su darivatelji darovali 10227 litara krvi ili 22726 doze.

 

Akcije se provode 4 puta tijekom godine, u Novskoj, do prošle godine i u Jasenovcu te u Lipovljanima. Osim akcija darivanja krvi, Gradsko društvo Crvenog kiža Novska  provodi i niz drugih humanitarnih aktivnosti,  ponosni su na logopedsku rehabilitaciju koju provode 15 godina, uključeni su u projekt HCK,  „Živjeti punim plućima“, posrednici su u doniranju hrane, a u suradnji s Gradom Novska, u projekt „Novljanski paket za bebe“.


Na svečanosti uz Priznanja darivateljima, ravnatelj CK Novska, Zoran Prpić, zahvalio se volonterkama i volonterima koji su uključeni u rad, a čestitke svima uputio je Marin Piletić, gradonačelnik, kao i općinska načelnica Jasenovca, Marija Mačković i načelnika Općine Lipovljani, Nikola Horvat.

 

U akcijama tijekom 2018. godine  prikupljeno je 918 doza krvi, a darivatelji će se odazvati i akciji, u Novskoj, 24. i 27. prosinca i 28. prosinca u Lipovljanima.