Grad NOVSKA Službene stranice

"Zavičajni drvorez" Vojka Tutića

Pučko otvoreno učilište Novska je u prostoru galerije održalo otvorenje još jedne izložbe novljanskog umjetnika. Svečanom otvorenju izložbe nazočili su gradonačelnik Novske Vlado Klasan, ravnateljica POU Valentina Opić, te veliki broj zainteresiranih građana. Novljanin Vojko Tutić već se dugi niz godina bavi drvorezom, koji se smatra najstarijom grafičkom tehnikom visoke štampe.

Svoje je radove sugrađanima prezentirao pod nazivom "Zavičajni drvorez", rekavši kako je naziv simboličan, budući da mu je drvo s naših područja poslužilo kao podloga za izložene eksponate. Vojko Tutić, autor izložbe, zahvalio se POU na suradnji i realizaciji ove izložbe, kao i svima prisutnima, koji su svojim dolaskom iskazali potporu njegovom stvaralaštvu i doprinosu umjetničke raznolikosti u Novskoj. Gradonačelnik je iskazao oduševljenje vidjevši autorove radove, te je izjavio kako će se neka od izloženih djela u budućnosti svakako postaviti u Zavičajni muzej Grada Novske.

"Ova izložba odiše vjerom i ljubavlju čije se prisustvo osjeća u prostoru galerije POU" – istaknuo je gradonačelnik Klasan, nakon čega je i svečano otvorio spomenutu izložbu. Svečanoj atmosferi doprinijeli su i članovi novljanskog kulturno – umjetničkog društva "Šubić" iz Novske, koji su i ovoga puta sve prisutne oduševili prekrasnim tradicionalnim izvedbama narodnih pjesama našeg kraja.