Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak radova na nasipu u naselju Plesmo

Završetak radova na nasipu u naselju Plesmo

Prošle godine naselje Plesmo je bilo pogođeno poplavama koje su uzrokovale jake oborine, gdje je bilo potrebno evakuirati dio stanovništva tog naselja. Stoga se krenulo u izgradnju nasipa čiji su radovi u završnoj fazi u što se uvjerio  u ponedjeljak, 30. ožujka Gradonačelnik Vlado Klasan obišavši naselje.

Predsjednik mjesnog odbora Ivo Vlašić izrazio je zadovoljstvo što su radovi na izradi nasipa u završnoj fazi, te se tom prilikom zahvalio Gradu Novskoj i Gradonačelniku na ukazanoj pomoći u realizaciji tog projekta.  U zadnjih 40 godina nije bilo pomaka u izradi bilo kakve zaštite od poplava u tom naselju, ali je to ove godine osigurano uz veliku pomoć Hrvatskih voda i Vodoprivrede te Grada Novske. Predsjednik mjesnog odbora Vlašić zahvalio se Gradonačelniku na obilasku, te istaknuo kako se nada daljnjoj suradnji i poboljšanju kvalitete života u ovom naselju.

Gradonačelnik Vlado Klasan je rekao  kako se nada da će uskoro biti svečano proglašenje završetka radova na ovom području. Pohvalio je rad Predsjednika mjesnog odbora Ive Vlašića i njegovih suradnika, isto tako i Hrvatskih voda, voditelja ispostave u Novskoj Tomislava Naglića i Vodoprivrede koja je izvršila ove radove. Istaknuo je kako će se i dalje nastaviti raditi kako bi kvaliteta života u svakom naselju bila na jednoj visokoj razini.