Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak radova na uređenju kanala i površine za nova parkirališna mjesta kod Hrvatskog doma u Brestači

Nakon vanjskog i unutarnjeg uređenja krajem prošle godine,  Hrvatski dom u Brestači dobio je  ljepši izgled, a u studenom su započeli i poslovi na sanaciji kanala koji se nalazi pokraj doma. Izvedeni su radovi na kanalu u dužini oko 80 metara uz ugradnju betonskih cijevi većeg profila na koje je navezena zemlja i napravljen kanal za odvodnju površinskih voda.  

Radove koje u cijelosti financiraju Hrvatskih voda, izvode djelatnici novljanske „Vodoprivrede“, koji  ovih dana završavaju započete poslove na kanalu, i  na oko osamsto metara prostornih površine između doma i kanala za potrebe novih parkirališnih mjesta.

Ovom investicijom Hrvatske vode prostor oko Hrvatskog doma u Brestači učiniti će funkcionalnijim i uređenijim, a povećava se i broj parkirališnih mjesta što je potrebno zbog društvenih događanja u raznim prigodama.

 

Za djelatnike Vodoprivrede posla na okolišu oko doma još ima, a kada se sve uredi, prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, „biti će to najljepši doma na području Grada Novske, ali i šire“.

- Hrvatske vode jedan su od najvećih investitora na području Grada Novske. Uz sanaciju i održavanje vodotoka, nedavno proširenja cestovnog mosta u Crkvenoj ulici, izgradnje nove pješačke staze u središtu grada, očekuje nas i projekt „aglomeracije“. Riječ je o izgradnji kanalizacijske i rekonstrukciji vodovodne mreže na području Grada Novske, kao i izgradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, rekao je gradonačelnik. U ovaj projekt Hrvatske vode uz bespovratna sredstva EU, ulažu 123 milijuna kuna.