Grad NOVSKA Službene stranice

Završna svečanost učenika osmih razreda – oproštaj od Osnovne škole Novska

„U jednom trenutku imam male klince pred sobom koji se boje hodati hodnicima naše škole. Već u slijedećem trenutku, mladi ljudi sjede u klupama ispred mene dok ja pišem riječi rastanka. Sve što je lijepo kratko traje. Tako i ve naše četiri zajedničke godine.
Prošle su prebrzo, a ja sad stojim i gledam za vama dok koračate u svoju budućnost. Želim vam svu sreću na vašem putu“, riječi su Vanese Berić Ficko, razrednice 8. A. razreda Osnovne škole Novska, na svečanoj dodjeli svjedodžbi i oproštaja učenika osmih razreda od njihovih profesora i škole.

Završnom svečanosti, učenice i učenici Osnovne škole Novska, oprostili su se od učenja, školskih obveza, od svojih učitelja i nastavnika s kojima su proveli jedan dio školskih dana, od razrednika, Vanese Berić Ficko, Ivice Lalića, Ivane Ećimović, Ivane Begić Mesić, Kristine Virovac Đurić i Irene Vuković.

U ime svih osmaša od svojih učitelja oprostili su se Maja Svjatko Ema Vukašinović, Milan Vidaković, Lucija Kačavenda i Lara Šimičić. 

Svima učenicima uručene su svjedodže, onima koji su se posebno istaknuli tijekom osmogodišnjeg školovanja odličnim uspjehom, uzornim vladanjem i sudjelovanjem na različitim natjecanjima primili su i posebna nagrade.

Oni koji su ocijenjeni ocjenom odličan iz svih predmeta svake godine, posebno su istaknuti, i to,  Matija Potočki,  Filip Šiško, Maja Svjantko, Milan Vidaković, Lora Čavlović, Kristina Čevizović, Lucija Kačavenda, Ema Komljenović i Bruno Brtan.

Svim osmašima na uspješnom završetku Osnovne škole Novska čestitala je Antonija Mirosavljević, ravnateljica. 

- Vaši snovi, vaši su ciljevi, a granica samo nebo, čestitajući osmašima uspjeh u daljnjem školovanju zaželio im je i Marin Piletić, gradonačelnik.

A u nebo je poletjelo stotinu balona, svakog učenika s njegovom željom za daljnji životni put.