Grad NOVSKA Službene stranice

Završna svečanost učenika Osnovne škole Novska

Završna svečanost učenika Osnovne škole Novska

U Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u petak, 19. lipnja održana je završna svečanost učenika Osnovne škole Novska. Program je započeo nastupom učenika 1.a. razreda koji su izveli pjesmu uz pokrete “Abeceda” pod vodstvom Sanje Hrvojić.

Potom su nastupile Novljanske mažoretkinje u plesnoj točki pod nazivom “Cinestar mix” pod vodstvom Tamare Tomić. Dramsku igru pod nazivom “Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna” izveli su učenici Ena Anušić, Nives Bišof, Marija Šafar, Lucija Kačavenda, Rebecca Bjelanović, Iva Vidaković, Gabrijela Ćumurdžić pod vodstvom Ljubice Rašo Belši.

Iza toga je izvedena točka “The battle for English” u izvedbi malih engleza Luke Bišofa, Marka Pranjića, Lorene Dragomanović i Sebastiana Debeljaka pod vodstvom Marijane Kaurin. Scenski recital “Jedna je mačka glasovir svirala” pod vodstvom Ksenije Lekić su izveli učenici 3.a. razreda.

Na kraju svečanosti školski zbor učenika pod vodstvom Anje Lekić je otpjevao pjesme “Tvoja staza” i “Nek svud ljubav sja”. Ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević je pozdravila sve prisutne u ime škole rekavši kako joj je  osobita čast pozdraviti predsjednicu županijske skupštine Sisačko - moslavčke županije Ivanku Rosandić, gradonačelnika Vladu Klasana sa suradnicima, pročelnika za prosvjetu i obrazovanje u SMŽ Darijana Vlahova, načelnika Policijske postaje Novska Juru Klišanina, ravnateljicu Srednje škole Novska Nikolinu Fijačko Filipović i predstavnike institucija u Gradu Novska.

Posebno je pozdravila roditelje, te pritom izjavila da su upravo oni bili glavni partneri škole u radu s djecom. Pritom je istaknula da je vizija škole sretno dijete koje raste u sigurnom i poticajnom okruženju za razvoj svojih mogućnosti.

Gradonačelnik Vlado Klasan je pozdravio sve prisutne, a posebno umirovljene profesore. Pohvalio je učenike te im zaželio ugodne školske praznike, a svim profesorima i učenicima Osnovne škole Novska puno uspjeha i sreće u budućnosti.

Predsjednica županijske skupštine Sisačko - moslavačke županije Ivanka Roksandić je izjavila da joj je izuzetno drago što je imala priliku doći na svečanost. Prije svega se zahvalila učiteljima koji ulažu svoje trajno znanje i iskustvo i veliki dio svog slobodnog vremena u rad s djecom.

Također se zahvalila roditeljima što podupiru svoju dijecu. Posebno je pohvalila sve učenike na uspješno održanoj svečanosti koju su ostvarili zahvaljujući velikom trudu i radu sa svojim učiteljima u izvannastavnim aktivnostima. Svim nastavnicima i učenicima je zaželjela lijep odmor na praznicima i uspješnu buduću školsku godinu. Na kraju je ravnateljica Antonija Mirosavljević podijelila zahvalnice: Željku Sliškoviću na donaciji papira za OŠ Novska, Ivanu Došloviću na donaciji lavande, Hrvoju Crnojeviću na donaciji drva iz pilane Quercus. Zahvalnice su dobile i djelatnice škole , Snježana Kasumović, Vesna Merhaut, Vanesa Ficko Berić i Željka Draganić.