Grad NOVSKA Službene stranice

Zdravlje iz košnica - „Apis Jo“ komore za apiterapiju i apiinhalaciju pomaže pri liječenju

Apiterapija je novost u Hrvatskoj, a nedavno je u Starom Grabovcu poduzetnica Josipa Kujundžić,  otvorila prvu Api-komoru za apiterapiju i apiinhalaciju, na području županije i četvrtu u Hrvatskoj.

Riječ je o inhalaciji zrakom koji se udiše izravno iz košnice i pri tretmanu se udisanjem u tijelo unosi  mješavina peluda, matične mliječi, propolisa, nektara.

- Udisanje zraka iz košnica pomaže kod zdravstvenih problema,  bronhitisa, alergije, migrene, glavobolje, stresa i drugih poteškoća. Kao i pčelinji proizvodi koji čuvaju zdravlje tako se i terapija koristi za  liječenje različitih bolesti. U komori se provodi pola sata, a preporučeno je desetak tretmana koji  pomažu  kod liječenja djece i odraslih, kazala je vlasnica.

Uz kućicu je  5 košnica, oni koji su u tretmanu nemaju kontakta s pčelama, osim preko inhalatora u u ambijentu uređene prostorije,  api-komori u drvenoj  kućici.

Otvorenje je prošlo ugodno, poslovni potez vlasnice pozdravili su, Damir Bukvić, predsjednik Pčelarske udruge „Metvica“ Novska, gradonačelnik Marin Piletić, a Gordana Hegić, predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva,  istaknula je, kako članice društva nakon završene edukacije pokreću  poslove djelatnosti apiterapije,  što je novo u pčelarstvu Hrvatske.

Za otvaranje „Api Jo“ komore za apiterapiju i apiinhalaciju, vlasnica Josipa Kujundžić, iskoristila je mogućnost dobivanja bespovratnih sredstava Grada Novske i HZZ-a, otvorila svoj obrt ali i proširila ponudu i djelatnost obiteljskog OPG-a „Kujundžić“, za proizvodnju meda i ostalih pčelinjih proizvoda.