Grad NOVSKA Službene stranice

Ženski kuglački klub "Novska" na Skupštini se pohvalio brojnim aktivnostima iz 2016. godine

Ženski kuglački klub "Novska" je u četvrtak, 30. ožujka održao redovnu godišnju Skupštinu u prostorijama gradske kuglane. U radno predsjedništvo izabrane su predsjednica ŽKK "Novska" Smiljana Duda, te Snježana Barberić, Ankica Keč i Maja Josić za zapisničara. U izvješću o radu kluba za 2016. godinu, kojeg je podnijela predsjednica kluba Smiljana Duda, stoji kako su seniorke bile jako aktivne u motiviranju mladih kuglačica. Treninzi su redovno održavani, a u suradnji s klubovima iz Siska, Nove Gradiške i Pakraca formirana je međužupanijska liga mladih, u kojoj se natječe i pomladak ŽKK "Novska

Klub je osnovan 2005. godine, a članovi se natječu u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi – regija Sjever. Svake godine tradicionalno su organizatori turnira "Bljesak" koji se održava u okviru istoimene manifestacije, a istaknuto je kako turnir iz godine u godinu broji sve veći broj sudionika. Naime, prošle godine na turniru je sudjelovalo preko 50 kuglačica iz cijele Hrvatske. Članice su tijekom 2016. osim prvenstvenih, odigrale i nekoliko prijateljskih utakmica, te su sudjelovale na nekoliko memorijalnih turnira.

"U natjecateljskoj sezoni 2015./2016. završile smo na 5. mjestu, rezultat je to s kojim se ne možemo pohvaliti, ali nadamo se da će nam ova natjecateljska godina biti uspješnija" – rekla je Smiljana Duda. Skupšini je nazočio i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je nazočnim članicama čestitao na ostvarenim rezultatima, zaželjevši im puno uspjeha u daljnjem radu. "Sport je jedan od najljepših načina za socijalizaciju i upoznavanje novih prijatelja i ostalih krajeva naše Domovine, stoga mi je drago kada se mladi uključe u bilo koju sportsku aktivnost" – kazao je gradonačelnik Klasan.