Grad NOVSKA Službene stranice

Zgrada pošte od danas u vlasništvu Grada Novske

Zgrada pošte od danas u vlasništvu Grada Novske

Potpisivanjem Ugovora o zamjeni nekretnina, Poštanski ured u Novskoj s dosadašnje lokacije na Trgu Luke Ilića Oriovčanina, preseliti će se u prostore u Ulici kralja Tomislava.

Ugovor u nazočnosti suradnika potpisali su, Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatskih pošta i Marin Piletić, gradonačelnik.

Kako je rečeno, ovim Ugovorom Novska dobiva etažni dio nekretnine Pošte površine 181,26 metara prostornih i pripadajuće zemljište iza zgrade, a u zamjenu Hrvatske pošte dobivaju poslovni prostor površine 189,36 metara prostornih.

Za razliku u kvadraturi, Hrvatske pošte doplatiti će Gradu Novska 155 tisuća kuna.

Nakon svih ranijih pokušaja, zgrada građena krajem 19. stoljeća, u kojoj su od 1906. godine smješteni poštanski uredi , jedna je od najljepših iz tog perioda, a kako napominje gradonačelnik, obnoviti će se putem EU sredstava i u njoj biti smješteni novi sadržaji.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

U istim prostorima otvorit će se i rad Hrvatske poštanske banke.

Predsjednik Uprave kaže kako će Grad Novska, osim novih moderno opremljenih ureda Hrvatske pošte, dobiti i ured Hrvatske poštanske banke pa će građani moći obaviti i svoje bankarske poslove.

TONSKI PRILOG: Ivan Čulo

 

Razvojnom strategijom Hrvatske pošte pridaju veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te u novom razdoblju provode veliki investicijski ciklus, čiji je cilj „biti građanima na usluzi“, a u Novskoj će se urediti još jedna vizura „sa starih novljanskih razglednica“.