Grad NOVSKA Službene stranice

ŽRK "Novska" nastavlja tradiciju ženskog rukometa

Tradicija igranja ženskog rukometa u Novskoj se nastavlja, odluka je to Izborne skupštine ŽRK "Viktorija" održane u petak, 28. listopada u prostorijama Školske sportske dvorane. Naime, rukometni entuzijasti odlučili su ponovo pokrenuti rad ovog kluba koji se već nekoliko godina ne pojavljuje naslužbenim natjecanjima, a rad u klubu je gotovo u potpunosti prekinut. ŽRK "Viktorija" se natjecala u svojoj posljednjoj sezoni u 3. HRL – sjever, gdje će natjecanje nastaviti i u sezoni 2017./2018.

Prihvaćenom izmjenom Statuta, klub je promijenio ime, te je sadašnji naziv ŽRK "Novska". Skupštinari su prihvatili i novi izgled klubskog znaka, koji predstavlja stilizirani lik rukometašice u grbu Grada Novske. Također, dana je razrješnica dosadašnjoj upravi, te je imenovana nova, a za predsjednika kluba je izabran Hrvoje Ljubojević. Za tajnika kluba je izabran Zlatko Slišković, dok su u Izvršni odbor izabrani Tomislav Baić, Dalibor Dragočajac i Mladen Šulekić, a u Nadzorni odbor Savka Mlađenović, Damir Katušić i Ivan Đogić.

Revitalizacija ženskog rukometnog kluba dakako znači i početak treniranja i natjecanja. Kako se moglo doznati, rad s najmlađim ruketašicama započeo je sredinom rujna ove godine.Trenira trenutno 37 djevojčica u dva uzrasta. U godištu 2006./2007. trenutno je 15, a u godištu 2008./2009. trenira 22 djevojčice. Treneri, Dalibor Dragočajac i Mladen Šulekić koriste tri termina za treninge i to u dvorani Osnovne škole, te u Školskoj sportskoj dvorani.

Kako se ove sezone neće ligaški natjecati, mlade rukometašice sudjelovat će na više turnira, a natjecateljska sezona u mini rukometnoj ligi započet će slijedeće 2017./2018. sezone.

Izbornu skupštinu pozdravili su tajnik ZSU Novska Zlatko Šepović i gradonačelnik Vlado Klasan. "Drago mi je da se "uspavana ljepotica" probudila, te da su se prijatelji rukometa u ovom gradu odlučili na revitalizaciju ženskog rukometa. Klub će svakako imati podršku Grada Novske, a očekujem da ćemo za nekoliko godina, kad stasaju mlade rukometašice, imati i jaki ligaški klub, jer najispravniji rad je rad s mladima", poručio je na Skupštini gradonačelnik Vlado Klasan.