Grad NOVSKA Službene stranice

Župan Ivo Žinić izrazio zadovoljstvo nakon obilaska radova na prometnicama i gradilištima na području Novske

Župan Ivo Žinić i Marin Piletić, gradonačelnik, sa suradnicima obišli su gradilište, županijsku cestu kroz naselje Bročice, gdje traju radovi na rekonstrukciji, te u Kozaricama označili kraj radova na prometnici kroz naselje.

Poslovi na županijskoj cesti 3250 kroz Bročice krenuli su krajem mjeseca svibnja, urediti će se 2,8 kilometra prometnice širine 8,1 metar s dvije biciklističke staze, uz ugradnju rubnjaka s obje strane, slivnike, a postaviti će se dva sloja asfaltne površine.

Kako je rekao Stipe Šapina, ravnatelj ŽUC-a, rekonstrukcija ceste sufinancirana je sredstvima Grada Novske i ŽUC-a u jednakim omjerima, a ukupan iznos je oko 8 milijuna kuna.

- Ovo je jedna od najprometnijih cesta na području Grada Novske. Za stanovnike Bročica znači mnogo, a slijedi još radova kroz naselje, istaknuo je gradonačelnik, zamolivši mještane za razumijevanje i strpljenje dok su radovi u tijeku, najavivši izgradnju kanalizacijske odvodnje kroz mjesto kao i projektiranje nogostupa od početka do kraja Bročica.

- Poteškoće će se otklanjati tijekom rada, i sve će biti onako kako treba, rekao je Slavko Tepavac, predsjednik Mjesnog odbora Bročica, također pozvavši na strpljenje do završetka radova koji bi trebali potrajati  150 dana. Izvođač radova, Poduzeće za ceste Slavonski Brod, dobro napreduje s poslovima i za očekivati je i raniji završetak rekonstrukcije ceste.

Na području Kozarica u proteklom je razdoblju obnovljeno 9 kilometara cesta ukupne vrijednosti oko 4,8 milijuna kuna. Samo tijekom ove godine u rekonstrukciju ceste kroz naselje 1,3 milijuna. Ravnatelj Stipe Šapina, ističe model dijeljenja troškova radova između ŽUC-a i u ovom slučaju sufinanciranje Grada Novske i Općine Lipovljani.

Zahvalivši se na uređenim prometnicama, Ivana Kuzlić, mještanka Kozarica, kaže, kako je dobro stanje cesta kroz naselje, važno ne samo mještanima, veći i ostalim korisnicima, drvoprerađivačima, za vozila poduzeća, Hrvatskih šuma i INE.

- Novska je jedna od lokalnih samouprava gdje imamo kvalitetne ljude, od gradske uprave, Razvojne agencije, ljude s novim idejama i projektima. Prema povlačenju sredstava iz fondova Novska je jedna od vodećih u Županiji. Zadovoljan sam današnjim obilaskom, infrastrukturom, poduzetništvom, a krenula je i gradnja u Poduzetničkoj zoni. Biti će to poticaj za dolazak novih ulagača i gradnje gospodarskih objekata. Novska postaje i središte modernih tehnologija, naglasio je župan Žinić, na kraju posjete Novskoj gdje je osim obilaska radilišta na cestovnoj infrastrukturi, obišao i uređenje zgrade budućeg Poduzetničkog inkubatora PISMO, za razvoj gaming industrije.