Grad NOVSKA Službene stranice

Županijska smotra folklora – za Državno natjecanje predložen KUD „Šubić Novska

Na županijskoj smotri koreografiranog folklora, koja je održana u Novskoj, sudjelovao je KUD "Ivančice" iz Kutine i domaćini KUD "Šubić" Novska. Prema pravilima sudjelovanja na izlučnoj smotri za Državno natjecanje, svako društvo plesalo je po dvije koreografije. "Šubić" je izveo pjesme i plesove brodske Posavine i plesove novljanskog kraja, odnosno Zapadne Slavonije.

"Ivančice" su izvodile koreografiju Zagorja i svoje Moslavine. U programu su sudjelovala i djeca dječje folklorne skupine KUD-a "Šubić" Novska. 

Smotru je pratio stručni ocjenjivački sud, koji su činili folkloristi Hrvatskog sabora kulture, te su predložili KUD "Šubić" Novska za sudjelovanje na državnoj smotri koreografiranog folklora, koja će se održati u Čakovcu u listopadu ove godine.

Novljanska publika voli folklorne sadržaje, te su srdačno pozdravili izvođače programa. Podsjećamo da su na ovu županijsku smotru bila pozvana i ostala društva iz naše županije koja izvode koreografirani folklor - KUD "Moslavina" iz Kutine, KUD "Lipa" iz Lipovljana i FA "Ivan Goran Kovačić" iz Siska, ali se nisu pripremili i odazvali na sudjelovanje.