Grad NOVSKA Službene stranice

Gradski vijećnici na gradilištu Hotela Knopp – obišli Reciklažno dvorište i odlagalište „Kurjakana“

Gradski vijećnici na gradilištu Hotela Knopp – obišli Reciklažno dvorište i odlagalište „Kurjakana“

Nakon održane 32. sjednice Gradskog vijeća Grada Novske, vijećnici su obišli dva važna projekta u Gradu, te su se upoznali s dinamikom poslova, restauracijom starog i dogradnjom novog djela Hotela Knopp, kao i Reciklažnim dvorištem i uređenim odlagalištem otpada Deponije „Kurjakana“ iznad naselja Brestača.

Radovi i dinamika na Hotelu Knopp idu prema predviđenim tempom, s novim objektom izvođači su se podigli iznad razine zemlje budućeg trga, a gradonačelnik Marin Piletić zadovoljno ističe za do sada izvedene radove Grad nije ulagao, već su financirani iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva kulture.

S poslovima Reciklažnog dvorišta i Odlagalištem „Kurjakana“, gradske vijećnike upoznao je Tomislav Bogojević, direktor „Novokoma“ Novska.

Podsjetio je na faze saniranja odlagališta, postavljanje kontejnera u Reciklažnom dvorištu, za razvrstavanje 25 vrsta otpadnih sirovina, odnosno uređenje oko 4,5 hektara „Kurjakane“.

Bogojević kaže kako do zatvaranja „Kurjakane“ na prostoru odlagališta ima još prostora za odlaganje otpada, a predviđa se za još oko 4 do 5 godina.